February 12, 2014

KENAPA SAYA SUKA MR OLAF

Assalamualaikum....


suka ni jugak...


Movie Frozen adalah salah satu Disney Movie yang saya sangat suka. Rasanya paling suka kot. Especially karektor Olaf ni. Baik hati, comel dan menghiburkan. Saja nak cerita pasal this cute little guy with a big heart.


Olaf is goofy and naive, but extremely lovable and caring towards his friends, especially Anna and Elsa. Because he was built during their childhood, Olaf retains the childlike personaility that filled Anna and Elsa during those years, appearing to be very whimsical and playful when he returns as an enchanted snowman years later. He has an odd fascination for summer, possibly because young Elsa made him a snowman who loves warm hugs, and according to Olaf, he sometimes fantasizes about what summer would be like for a snowman, completely unaware of the tad consequences of his ambitious dream, making the poor snowman hapless. Olaf is also very giggly and tends to laugh a lot.

 Source

 Ada dua quotes dari Olaf yang saya suka sangat.


Olaf cakap masa Anna hampir beku. Untuk mengelakkan Anna terus beku, Olaf pasangkan ungun api untuk Anna walaupun Anna suruh Olaf jauhkan diri dari api sebab tak nak Olaf cair. Tapi Olaf unselfishly said, "True love is putting someone else before yourself."  How sweet. Waktu tu badan dia dah mula cair.

 

Kemudian, Anna cakap, Olaf, you are melting. Then Olaf cakap, "Some people are worth melting for." Sweet lah Olaf. I love you la.




See how cute Olaf dalam video ni.








21 comments:

Nad MamaZN said...

Suka jugak! Cute sgt!

Farah Waheda Wahid said...

alamak kita serupa lah kak suka pada Olaf... cute jer...he he he...

Asha Lya said...

haah comel la sis

Rai Ourkizuna said...

sweetnya mr olaf.. tak tertengok lagi movie frozen ni.. tv pun takde kat rumah..sobss...

Linda said...

amboii olaf...betul tu apa yg olaf ckp...

Linda said...

amboii olaf...betul tu apa yg olaf ckp...

Cik Mun said...

mun pun suka..comel sgt..

amal said...

comelnya msred :) hee kitaa tak penahh tengok lagi movie frozenn.

macam best je!

Mummydearie said...

Tak tengok pun movie ni lagi. Maklumlah ada anak kecil memang tak dan nak berdating dengan suami mahupun bawa segerombolan askar ke panggung wayang. Nice quotes from Olaf. Betul tu ...

~ NANA ~ said...

i tak pernah tahu! hihi...nmpk sgt tak pernah tengok :p

LiLy @ MaMaQiStInA said...

sangat sweet kata-kata tu.. :)

unsecretostory said...

Suka OLAF jugaaaa. Comel! Best gler citer frozen nie. Macam nak tengok lagi. kan :)

Normi Nieza said...

nice..:)

sYiRa LoKMaN said...

cte ni cgt best..olaf sweet :)

QasehnyaRania said...

tak pernah tgk so, tak kenal n tak tahu sangat pasal olaf.

FiZ said...

teringin sangat nka tgk movie ni.tapi xsempat lg pg ke cinema.kena download ni...hehe.quote from olaf sgt sweet ;)

paish said...

yeahh! cute little guy..'in summerrrrrrr!'..hihi

Azhafizah Md Nor said...

tak pernah pulak tengok cerita ni.

Siti Asiah said...

hidung Olaf tu cam carrot jerk, Asiah tak pnh ag tgok cite ni...;)

Azlealee Bashir said...

Movie ni best..lagupun best..

Dzureen Darwis said...

Kalau Olaf melting habislah dia haha

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno