February 03, 2014

KEJADIAN SABTU LEPAS


Assalamualaikum.....


Sambung kisah birthday Ian. Adik msred, mommy Alin ajak celebrate birthday Amir, anak buah msred, sekalilah celebrate birthday Ian. Msred on aje. Jimat kos kan? hheee...

Mommy Alin ajak celebrate outdoor kali ni. Selalunya kita orang kalau nak celebrate birthday cucu mak msred kat rumah je. Kali ni Mommy Alin ajak gi picnic kat padang. Mula-mula plan nak pergi sabtu petang tapi cancel. Pergi pagi. 



Kat padang ni memang selalu orang picnic, tapi kebiasaanya petang. Mommy Alin nak try pergi pagi. Petang ramai orang katanya.

Kita orang sampai pukul 8.30 am. Ada dua tiga family je kat playground. Kat padang tak de orang pun. Yang ada cleaner je. Sampai-sampai, budak-budak biasalah kejar playground dulu. Mak bapak budak kejar makan dulu. Ngeheee... Terpaksa panggil budak-budak makan dulu. Paksa dia orang makan sebenarnya.



Gambar birthday boys and birthday mommy. Birthday Amir, anak buah msred, birthday Ian dan birthday adik msred Mommy Alin yang ke 22. Hahahhaa.... 22 la sangat.



Amir yang gigih nak meniup lilin.



Adam yang birthday dia ntah bila ntah sibuk nak tiup lilin jugak. Kena pulak kita orang bakar lilin pas tu tiup pas tu bakar lagi pas tu tiup lagi. Dah semua budak nak tiup.



Cer teka, kat padang mana ni? Padang Putrajaya? Dataran Merdeka? Atau padang sekolah Jozan?



Kejap je dah tinggal separuh. Siapa lah punya kerja ni?




Dapat beli goodies je. Dia punya bag tak dapat beli. Semua kedai party goodies tutup CNY. Lupa plak nak beli awal-awal. Takpelah takde goodie bag, goodies je cukup lah.






Dah dapat teka ke lokasi kejadian ni?


15 comments:

Nur Inani said...

seronoknya buat birthday party dekat taman :)

Farah Waheda Wahid said...

birthday mummy pun diva ok... *_^

Mime MF said...

wah best gak dpt celebrate birthday kt tempat2 cmni..nmpk santai je..hehe lokasi? emm alamak xtau la kt mn tu sis...hihi

Siti Asiah said...

meriah nampak...;)

azizah :) said...

wahhh meriahh sambutan birthday gini kak...best2

Iela Fazielah said...

seronok smabut reramai walau pun kecil-kecilan... yg penting anak2 hepi.... akak xtau tempat mana... padang putrajaya kot

Muhammad Taufiq said...

Seronoknya :)

Jom singgah awksweetgitu.blogspot.com :)

unsecretostory said...

Seronoknyaaa. Meriah je tengok. Mesti happy budak budak tue :)

Dzureen Darwis said...

Wah meriahnya sambutan hehe

Ai Syah said...

budak2..seronok la jumpe lilin tiup2..igt permainan le tu..comel je..hehe..

btw , comel m&m segi tiga tu..xpenah jmpe lg..eheh

Cikgu Norazimah said...

Mmg seronok picnic mcm ni..teringin gak la nk buat ..hapening !

zacky786 said...

so happy family

Norhasniza Khalid said...

meriahnya besday dia kan.. :)

Myra Jay said...

Best jugak buat besday kat luar.. meriah je :)

Kenit Cinonet said...

Rasa macam nak buat jugak tuk bebudak ni untuk birthday diaorg. Kat taman pun sempoi gak kan? :)

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno