February 11, 2014

KARANGKRAF BOOK SALE

Assalamualaikum....


Hari ahad petang yang lepas, singgah ke Karangkraf di Seksyen 15 Shah Alam. Biasalah ada book sale. Sampai pukul 4 pm balik pukul 6 pm. Sekejap je pergi. Budget nak pergi Big Bad Wolf di Mines nanti. Sale ni pun izanmamamia yang bagitau. Msred tak perasan pun walhal hari-hari balik kerja lalu depan poster booksale ni.


Iffan sama macam mama, kalau dah jumpa buku dah tak nampak orang lain dah. Menurun habit dari mama.



Ian tengok gambar je. Kalau you alls tengok cara Ian baca buku mesti tergelak. Kelakar sangat.



Layan jugak Wall of Fame. Mama yang paksa diaorang bergambar, dia orang sibuk nak berebut minum air. Masa ni dah nak balik dah.



Dua je buku untuk msred. Siri Sunan karya Ramlee Awang Mursyid yang pertama dan kedua. Orang dah berzaman habis baca, msred baru nak baca, eh silap. Baru nak beli. Baca nya entah bila-bila ntah.



Buku untuk Iffan. Package 5 buah RM 25.00, bagi msred sangat berbaloi.



Itu jelah. Masa nak balik tu terjumpa office mate lama. Sekali terlupa nama dia msred sukati je panggil dia nama orang lain. Alzheimer betul lah. Hheheee...


30 comments:

Mek Onie said...

tak berkesempatan nak ke sana,huwarrrr...iffan tu,kemain tau nganga mulut dia dapat buku,haha

Asha Lya said...

seronok bawa anak2 pergi beli buku kan sis..rembat 2 sekali ekk novel

Nurzakiah Hanum said...

serbu

MizzTina said...

dh xlarat nj g tmpt² sesak cenggini.. dh la sy ni kaki novel..huhuhu

Ahmad Zaki said...

Ala... Lupa la ada book sale. Aduh, terlepas sudah. =(

ZH Blogger

paish said...

ahh best :) best borong pastu simpan sampai berkepok..hehe. btw, kite pun slalu alzheimer jgk :p

Anizz Annisa said...

bestnyee..anis teringin nk pegi tp tak penah dapat..huhu..

Ann said...

kali ni Ann dpt kwl nafsu utk xpergi..rehat kjp dr shopping novel..hihi

wafacw said...

Oh I love books... but when being able to read online, haven't bought a book for quite a long time :)

cheqna said...

nampak novel je..hehehehe

Raudzah Z said...

Kita pun terlupa this book sale...memang best bila pergi event macam ni..sekejap aje adah malam..asyik sangat...

Dhia Dirham said...

novel siri sunan ada 6 buah buku. kena beli lagi 4 buku baru sempurna koleksi novel sunan. :)

Nad MamaZN said...

Alaaa klu tau msred pegi nak kirim buku ahmad ammar tu huhu...

~MommyAqilMedina~ said...

Wahh bagusnya Iffan!baca buku memang tak pandang orang lain dah..untungnya dapat anak ulat buku...senang kita..hehe..Tapi BBW tu pun memang aida nak pergi..tak sabar nak serbu..hehee

me.ronazil.ab said...

salam...
best nye dapat pergi

Abak Lorong Cinta said...

Fuhhh!! bestnya!!

ain syafieqa said...

xsempat nak ke sana, tnggu pesta buku dekat MIECC,Mines mnggu depan.nak memborong.haha..

Petak Bunga said...

pernah jd editor buku dulu..
sejak itu dah tak boleh bc novel.. rasa muak nak muntah.. huh.

HeNRieTTa JoSe said...

Rietta pown minat karya RAM...

nana liena said...

tak ada peluang buat masa ni..hehe..padahal dekat ja tempatnya..

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

jauh pula aiza nak pergi sana.. tunggu ekspo buku islam pada 29.2 di putrajaya nanti baru berpeluang nak borong buku..

Hani Fadhlina Abdul Rahman said...

Wahhh ... Best nyer ... Dah lame tak beli novel ...

Amanda Suria said...

bagaikan puteri tu best tau...selamat membaca...

Bulan Syurga Firdausi said...

karangkraf memang best.. :)

QasehnyaRania said...

tak pergi pon. huhu

amal said...

waa bestnyaaa msred pegi , klu kitaa kt nilai skng mesti dh pegii

deno said...

wah best!!!!

Pha Is said...

buku sunan tu mmg x rugi baca.. best.. lepas tu nnti bila baca x bleh skip2.. kena ikut turutan novel.. nnti susah nk paham cerita.. macam saya, dulu terskip novel no. 2 tu (cinta sang ratu) bila baca yg no.3 dan keatas, nk kena tanya adik (sebab dia dah baca semua)..

Azhafizah Md Nor said...

seronok dapat borong buku banyak²

Dzureen Darwis said...

Wah mabuk kejap tengok banyak buku :D

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno