February 03, 2014

DAH LIMA TAHUN BERSAMA

Assalamualaikum.....

Hari ini Ian Syamie dah 5 tahun. Kejap je dah 5 tahun. Kejap je dah masuk sekolah. Kejap je dah bujang hensem.

tak tahu apa kene mengena ngna entry...cer teka siapa?...


Kejap lagi dah ada calon isteri. Tak lama tu dah jadi Abah. Msred pun dah jadi nenek. Grandmama. Hheee.....

Jauh sangat angannya tu grandmama. Advance betul. Ian sunat pun belum. Nak jadi imam pun belum boleh, macamana nak jadi suami orang.


3.2.13 Ian Syamie dah 5 tahun. Happy birthday Ian Syamie. Thanks to Allah for the 5 years with Ian Syamie. Hopping for more years to come.

Ya Rabb. Syukur di atas segala limpah rahmat Mu. Syukur di atas rezeki Mu. Wahai sebaik-baik Pelindung. Lindungilah anak ku dari fitnah dunia, fitnah dajal. Lembutkanlah hatinya untuk memahami Islam. Panjangkanlah umurnya dalam mentaati Mu. Sihatkanlah tubuhnya dalam beramal pada Mu. jadikankah aku ibu yang baik yang mampu mendidik anak ku menjadi hamba Mu yang beriman. Anugerahkanlah kepadanya ilmu yang bermanfaat untuk dunia dan akhirat. Janganlah Engkau biar dia sendirian di dunia ini tanpa bimbingan Mu ya Allah. Sayangilah dia, semuga engkau Redha dengannya. Amin ya Rabb.

Birthday Ian dah sambut dah last weekend. Outdoor pulak kali ni. Next entrylah, insyaAllah.



16 comments:

Abak Lorong Cinta said...

Alhamdulilah..hepi bufday...hepi always.
^_____________^

Sally Samsaiman said...

bukan Jung Yong Hwa ke tu..??

hehehe..tinggi angan-angan kak :D

Fiza Rahman said...

Selamat hari lahir Ian Syamie.

amal said...

Happy 5th Birthday Ian Syahmi, moga jadi anak soleh yer :) inshaAllah

Mime MF said...

Happy birthday Ian..hehe jd budak baik ye!^^

Dkna Abza said...

esok yea besday??.. semoga panjang umur dan jadi anak yang soleh..

Dkna Abza said...

esok yea besday??.. semoga panjang umur dan jadi anak yang soleh..

Farah Waheda Wahid said...

happy birthday ian syahmi... semoga membesar menjadi anak yang soleh, berbakti pada ibu bapa, diberi kesihatan tubuh badan, diberikan kejayaan serta kebahagiaan dunia akhirat...aunty doakan yer...

sYiRa LoKMaN said...

epy bday ^_^ hehe

Tuan Juhaida said...

alhamdulillah...happy besday Ian...moga mbesar jadi anak yang soleh gitu

Abe Kie said...

kejap je dah besar anak2 kita kan?

azizah :) said...

jadi anak yg soleh yer syg.. hppy birthday!

unsecretostory said...

Selamat yaa. semoGa ian akan jadi anak yg soleh. Taat dgan ibu dan bapa. Aminnnn :)

Ai Syah said...

happy birthday..! =)

Norhasniza Khalid said...

bujang dah ye.. :) tanpa sedar kita mereka sudah membesar..

QasehnyaRania said...

sekejap je kan anak anak dah besar.
cepat benau masa berlalu..

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno