February 24, 2014

BOYFRIEND NAK BELIKAN RUMAH

Assalamualaikum.....





Last Saturday, plan nak pergi tengok-tengok buku dengan Bad Wolf. Tapi sibuk tercari-cari driver sebab driver tetap saya kerja. My Darling Husband tak ada pulak. Saya pulak tak reti nak pergi sendiri.

Lucky me, my sister datang pulak rumah. Katanya nak cari rumah kat Putrajaya. Saya cakap lah saya nak pergi mines. My sister cakaplah, bolehlah pergi sama-sama. But first kena temankan dia tengok-tengok rumah dulu then baru pergi Big Bad Wolf.

Of course lah I said, ok. I am in.





Sementara my sister tengok-tengok rumah, saya bergambarlah.

Sambil tengok-tengok model projek yang ada, saya tanyalah pada Iffan dan Ian. Iffan dan Ian nak belikan mama rumah yang mana?

Iffan cakap dia nak belikan rumah ini untuk mama. Saya tanya kenapa? Cantik ke? Iffan cakap... Ha ah cantik. Sebab ada pondok ni. Nampak tak gazebo kecik tu? Tulah yang Iffan berkenan sangat.





Ian pulak tunjuk yang ini. Saya kenapa nak beli yang ini? Ian cakap sebab ada banyak bot. Sorry dalam gambar tak nampak bot nya. Tapi yang ini memang modelnya depan tasik dan ada bot kat situ. Bekenan bot tu la tu si Ian ni.






Harga rumah-rumah pilihan boyfriends saya ni? Gulp...



- Posted using BlogPress from my iPad

23 comments:

syawalsimpsons said...

harga rumah sekarang melambung2 tinggi kan

Nurzakiah Hanum said...

:) amboi2

Queen Teratai said...

alhamdulillah... baik boyfren nak belikan rumah... ;)

Asha Lya said...

ehehe budak2 suka yang comel2 tu kan sis

Cik Anis said...

hehe comel je

Petak Bunga said...

tak pe.. boyfrend belanja.
belajar rajin2..ingt dah janji nak beli. mama dah note kat blog hr ni.

babYpose said...

Pandai bersembang Ian dengan girlfriend ye:) bagi pendapat lagi, bijak sangat.

ZazaMyMoon said...

hehe bertuah badan mama.. harap2 masin lah mulut bf tu sok2 dah besar boleh belikan rumah besau utk mama ;)

Wafa Cw said...

hahaha... pandainya dia orang ni... :D. Semua lelaki ker?

Knor said...

in shaa Allah berezeki utk beli rumah..

Fiza Rahman said...

Bagusnya iffan nak belikan rumah utk mama.

RDZ Z said...

Rumah-rumah kat Putrajay quite mahalkan..Tapi kita suka tengok design dia. modern look...

mia izzati said...

wahh..bila ada umah syokkk..leh wat macam2..

ct aman said...

telan air liur mak anak pilih umah...hehehe

Akif Imtiyaz said...

Wahh bagus betul anak2 ..kecik2 dah pandai nak belikan rumah utk mama dia hehehe..

Rai Ourkizuna said...

bagusnya boifren akak.. saya nak mintak rumah gak la kat boifren2..haha

Mummydearie said...

Baguslah boyfriend sanggup nak belikan rumah. Untung MsRed, dapatlah merasa duduk dua rumah 'pembelian' anak-anak nanti. Anak saya yang sulung pun bercadang nak belikan saya rumah tiga tingkat masa umurnya 4 tahun. Lepas fikir-fikir balik katanya terpaksa cancelled plan tersebut. Sebabnya :- berat nak angkat rumah 3 tingkat nak hadiahkan kat Mommy nanti!

Sally Samsaiman said...

kena menabung dari kecik la gamaknya..hahaha

~MommyAqilMedina~ said...

Rumah sekarang ni semuanya mahal..memang tak ter mampu rasanya..huhuh...bestnya Boyfriends nak belikan rumah..rasanya bila diorang dah besar cecah juta kot rumah2 sekarang..huhuh

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam MRCC..

hihi..manetau masinlah mulut boipren berdua tu..dpt rumah sekali 2 kan..

cantik

shasha yacob said...

Hamboii , nak juga Boiperen macam nih hihi

Sya Mimie said...

waaa.. pndai mereka pilihkan rumah.. :)

QasehnyaRania said...

alhamdulillah.kecik kecik dah ada impian. besar nnti semga berjay gapai impian itu.aamiin :-)

doakan saya baik baik aja & dipermudahkan segalanya ye msred..

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno