February 28, 2014

BILA BOYFRIEND SEDIH

Assalamualaikum....


Kisah semalam. The day before, Ian ada bagi tahu saya, waktu dia balik sementara tunggu wan datang ambil, Ian main kat playground sekolah. Ian tunggu turn nak main buaian. Tapi budak yang sedang main tu tak turun-turun sampailah wan datang. So Ian sedih sebab tak dapat main.

Semalam saya MC, so berkesempatan nak jemput Ian di kindy. Dari luar saya nampak Ian sedang tunggu tepi buaian, ada budak lain sedang main. Saya perhatikan saja dari luar. Ian tak sedar saya datang. Ian diri je sebelah buaian tu, tunggu budak sedang main tu turun. Kesian tengok muka Ian time ni. Mesti dia harap sangat budak tu turun dari buaian supaya dia dapat main.




After 5 minutes, baru saya masuk kindy. Bila Ian perasan saya datang, dia panggil saya pergi kat buaian. Dia tak nak balik lagi, nak juga tunggu buaian tu. Saya pun temankan Ian. Budak tu nampak saya, dia turun dari buaian. Saya  tak suruh dia turun pun, atau buat muka garang kat budak tu. Dia sendiri yang nak turun. Ian pun dengan lajunya terus naik.

Akhirnya dapat jugak dia naik. Suka betul dia masa tu. 





Sementara tunggu Ian main buaian, Iman pun join lah. Tak kan nak tunggu je. Lama juga saya tunggu dia orang main. Padahal kepala mata ni rasa nak cari bantal saja. Penangan ubat, mengantuk saja.



Mak mak ni kalau dapat buat anak dia happy, memang rasa teruja. Dan rasa sedih kalau tahu anak dia tak happy. Sanggup tunggu tengah panas tu time tak sihat semata-mata nak tengok anak kita senyum.



17 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

so hensem :)

Nurzakiah Hanum said...

selamat pagi
singgah pagi jumaat

Asha Lya said...

eh eh sian ian yer sanggup tunggu semata nak main buai

Cik Puan Fadli said...

kita mak² nie memg camtu...misi utama nak bg anak & somi hepi jaa...kannnn...

Ayu azmir said...

teruja mereka ya... anak saya pantang nampak jugak buaian ni..

Azlealee Bashir said...

Sebagai ibu sanggup buat apa saja untuk anak kita..janji diorang happy..

aizamia3 said...

eemm.. itulah rasa kesian kan tengok dia nak main tapi tak dapat.. nak pulak kita ternampak situasi macam tu..

faizah muhammad said...

bf pun happy jgk tu..mummy temankan main :)

Farah Waheda Wahid said...

bagus Ian beri ruang dan peluang kepada orang lain dulu, kecik2 dah nampak sifat mengalah dia tu kak...thumbs up.... salam jumaat kakakku sayang....

el said...

penyabar Ian..lau anak iols danish tu
mau je dia ckp..cepatlah saya nak naik buai jugak hahahaha
betul tu..mak mak mmg lau boleh nak menghepikan anak2..sggup hehe

ZazaMyMoon said...

siannya Ian.. tak apa pengorbanan emak satu ibadah..
terbaiklah kakak :)

sdk said...

sanggup berkorban utk anak, kalau bukan kita, siapa lagih nak jaga anak kita kan.

Mummydearie said...

Betul tu Msred. Anak punya pasal, lain-lain hal penting sanggup diketepikan. Kesian pulak tengok Ian. Nasib baik dapat juga main buaian tu walaupun kena tunggu 2 hari. Yalah, budak-budak bila dah excited bermain tak mau bagi chance kat kawan-kawan yang lain. Kalau nasib yang prihatin tu, oklah dapat merasa. Kala dah si dia pun excited sangat, nasiblah kena tunggu lama macam si Ian nih...

Queen Teratai said...

BETUL LA kak iza.. mak mestilah nk buat anak happykan...

shasha yacob said...

bahgia dunia saya kalau ada bf macam nih hehehe

Pha Is said...

agaknya nnti bila saya dah ada anak, itu yg akan saya rasa..

mimie farid said...

beauty feeling bila jadi mak gitu. hehehe.

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno