February 19, 2014

APLIKASI UNTUK BLOGGING

Assalamualaikum....

You alls pasti ada aplikasi kegemaran dalam handphone atau tablet kan? Yang mesti guna hari-hari. Yang kalau tak ada dalam gadget you all, rasa macam tak berapa best je.

Selain daripada games, empat aplikasi IOS ini memang menjadi favorite saya. Tapi dalam entry ini nak cerita pasal aplikasi Blogpress dan We Heart It saja.


1. BlogPress adalah aplikasi yang saya guna untuk update blog kalau tak duduk depat PC. Sangat senang nak guna terutamanya kalau nak update simple entry, cuma nak letak gambar dan cerita. Kalau entry complicated, banyak sangat nak edit, lebih baik guna PC. Senang ada aplikasi ni kalau nak update blog waktu sedang bercuti, outing sebab tab atau handphone senang nak bawak ke mana-mana.








2. We Heart It applikasi yang mengumpulkan gambar yang telah di 'Heart' oleh pengguna Internet. Ada banyak gambar cun-cun dalam ini. Saya selalu ambil gambar kat sinilah utuk diletakkan dalam entry.





20 comments:

CikLily Putih said...

bagus gak nie..

Asha Lya said...

oww kat situ plak rahsianya :)

Nurzakiah Hanum said...

nice :)

syawalsimpsons said...

boleh try ni...slaloo amik yg app blogger je

Farrah MF said...

nak cuba 'We Heart It' lah lepas ni. thanks for sharing this.

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

farah sesekali jer update blog guna hp..sebab lebih selesa guna pc lagi.. =D

ZazaMyMoon said...

selama ni kalau Zaza nak update entry yg simple2 Zaza update guna hp jg.. tadi dari email terus ke blog..
Nak try lah download apps blogpress tu..

ZazaMyMoon said...

selama ni kalau Zaza nak update entry yg simple2 Zaza update guna hp jg.. tadi dari email terus ke blog..
Nak try lah download apps blogpress tu..

Nadya Dyana said...

woaaa tp nad x guna ios huhu

Nora Karim said...

ada apps yang akan memberatkan phone walaupun 4GB memorynya... tapi saya pakai gak Blogspot punya apps... :D

YaNg AyEsHa said...

bestnya..tapi guna untuk ios je ke?android boleh tak?

ain syafieqa said...

ini la yang dicari-cari..thanks share

Lollipop Manis said...

wee nice ! :)

Lollipop Manis said...

wee nice ! :)

munirah rahman said...

bagus ni

Sis Vee said...

selalunya sis guna crome bila edit guna tablet ... thanks info ...

Sya Nadia said...

mcm best ni..tp mmg xdpt buat la..hp sy kan rosak.. :(

Wafi Remli said...

Saya takde lah gadjet2 canggih untuk guna semua aplikasi nh...

nana kimie said...

nak try jugakla blogpress tu nanti,hihi

RDZ Z said...

Thanks Misred..so far kita update guna Google Chrome aje kat Hp..tak pernah try any applikasi lagi..nway thanks for info..mungkin boleh try nanti..

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno