January 25, 2014

SHITSUREN CHOCOLATIER

Assalamualaikum....




Koyurugi Sota looks up to and adores his senior in school, Takahashi Saeko. With his one-sided love for her, he decides to leave for Paris to learn the art of making chocolates, as she loves chocolates. After returning from Paris, Sota dreams of creating the perfect chocolate to present to Saeko, and that it will make Saeko fall madly in love with him. Saeko, who is already married, is actually quite the airhead, but her actions seem to lead Sota on. Does Saeko not know that Sota is madly in love with her? Or is she just playing with his feelings?

Based on the manga series "Shitsuren Chocolatieri" by Setona Mizushiro (first published February, 2008 by magazine Rinka). 
Ishihara Satomi

Matsumoto Jun



Gambar-gambar dari Episod 1 Shitsuren Chocolatier




Being rejected...





after 6 years...




cekeletkah itu? nom nom....

  
Selepas menonton episod 1. Im totally hooked up. Masa sekolah Sota kene reject dengan first love dia, Saeko. Heartbroken, dia pergi further study buat chocolate sebab dia nak buat cokelat yang paling spesel untuk Saeko. After 6 year, Sota balik. Masa tu dia dah popular. Tapi, bila jumpa balik Saeko, dia dapat tahu Saeko nak kawin dah. 

Presentation cerita no sangat fresh dan happening membuatkan msred suka tengok. Kalau pernah baca Manga atau tengok Anime, bila tengok cerita ni mesti terasa macam tengah baca Mangga atau tengok anime. Best.

Sedang running dan baru episod 2. Rating Msred : ****/5. Ohsem.








9 comments:

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

4 bintang ek.. wah mesti best nie..=D

Jie Susanos said...

eh xprasan pun cter ni..

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

mesti best ni.. dah lama tak tengok drama..

amal said...

mcm best macam nak tgok je, ini jepun ehh bukan korea ?

Abak Lorong Cinta said...

Bestnya.. Abak suka jgak drama jepeun ni..

Sofea Lang said...

Chocolatte...! Mcm best jer..

BUNDA a.k.a KN said...

bunda dah lama tak tengok drama korea ..banyak sangat drama2 melayu yang best2 jugak..

ros_reeza said...

macam best je.. hihi.. nak try tengoklah...

Affy Afiqah said...

ika tak dapat laa tengok2 drama ni...busy...

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno