January 11, 2014

SALAH APA KALAU TAK KURUS?

Assalamualaikum....


Sepanjang minggu, mama papa penat kerja dan uruskan rumahtangga. Sepanjang minggu Iffan, Ian dan Iman penat belajar di sekolah dan di rumah. Akibatnya, asal weekend je semua jadi malas nak buat apa-apa dan suka sangat memanjakan diri dengan foods!!!



Konon-konon ajak anak-anak pergi makan sedap kat luar sebagai upah untuk diri sendiri setelah berpenat selama seminggu dengan tanggungjawab masing-masing. Alasan nak join sesi membesarkan diri menambah kolestrol.

So, macamana nak pasang azam tahun baru nak kurangkan berat badan? Sepanjang cuti weekend ashik nak makan je.

18 comments:

amal said...

hehe kekadangg tu kalau nak makann makann jee mmg tak hengat hapaa hehee

Eza Boom Boom said...

Apa tuu? macam cokelat kit kat. hihi.. Selamat beristirehat di hujung minggu :)

Zamani Abe said...

kit kat jd salad? wow...

Akeyla Azmi said...

amboi hahahahahha
salah salad tu lah. ugh!!!
hehehehe

deno said...

kalau makan ... emmm memang tak ingat apa....

Cik Puan Rara said...

makan is happy things! hehehe

Abak's Role said...

Hahaha.. usaha lagi.. In Shaa Allah..

tifa anvar said...

mkan x hengat lps tu rasa bersalah sngt huhuhu

Mime MF said...

huhu samalah..weekend asyik makan je...tp azam nk krgkan berat..acener tu..huhu

azizah :) said...

betul la kak.. weekand la nak manjakan diri makan kat luar..hehe

alia azmi said...

pedulikan pasal kurus, kite makan je :)

Pha Is said...

kalau nk upah diri sendiri, boleh je upah dengan makan makanan yg sihat..

Gadis Chubby said...

sama la, ika pun kena diet
http://notamanjaku.blogspot.com/

cheqna said...

makanla selagi boleh tapi jangan berlebih2...nanti gemuk cam cheqna hehehehe

Nur Aliyah Syofia said...

salam dear. nak tny camane nk buat template blog yang gojes ni? btw done follow u, follow me back?? http://aliyahsyofia.blogspot.com/

Invisible Me said...

kena slow slow. Takpa, perlahan asal selamat. Hehe

Nadia Johari said...

hahaha..kalau dha lapor makan jele..

Deqla Manjew said...

xpelah kak.. x yah pikir sgt psl diet nih.. mkn jer la kalo teringin.. :)

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno