January 27, 2014

RESTORAN UPIN IPIN SEKSYEN 7 SHAH ALAM

Assalamualaikum...
Weekend, msred bawa boyfriends dinner di Restoran Upin Ipin di Seksyen 7. Sampai dalam pukul 6 pm. Orang pun belum ramai lagi. Awal sangat dinner agaknya.

The boyfriends semuanya eksaited bila tengok gambar Upin Ipin. Masuk-masuk je ada macam-macam merchandise Ipin Ipin di display kan buat perabih duit makbapak. Tapi seriously, msred tengok produk Upin Ipin ni pun teruja.


Iffan cuba memujuk msred beli magazine Upin Ipin ni, tapi misi kali ni gagal...hheeee...Msred cakap kita beli kat MPH je la. Dapat point.

Magazine rack...

Best tengok souvenir nya. Tabung, beg, lunch box, figurine, toys. Kalau ikutkan hati yang lemah longlai ni mau diborong semua yang kiut miut ni. Abaikan akk dan anak dia. Msred tunggu dia beredar nak snap picca kat situ tapi lama sangat pulak dia melayan kerenah anak dia. Msred snap je la picca akak tu sekali.


souvenir display...

Ian dan Iman dah ready nak order, sementara Iffan sibuk mengusha tempat lagi. Colorful deco dia. Tapi kalau ada banyak poster Upin Ipin lagi best kot.
deco yang ceria... 


Menu pun gambar Upin Ipin.




Ayam goreng Upin Ipin yang femes. RM 3.90. Sedap jugak, cuma sedikit masin pada tekak msred yang tak kuat makan garam.


Roti Milo, instantly jadi favorite msred dan boyfriends. Hhheee... Tak ingat pulak harganya. Rasa cam RM 4 ++


Mee Hoon goreng, RM 8.90. Mahal kan? Sekali sampai, 3 orang budak kecik makan pun tak habis. Banyak. Rasanya msred pun tak boleh habis. Rasa boleh tahan. Macam mee hoon buat sendiri.


Makan kat Restoran Upin Ipin, haruslah minum air Upin Ipin ni. RM 3.00 ++. Tak ingat harga.


Bubur ayam orderan msred yang sedang demam selsema. RM 6.00 ++, pun tak ingat harga. Rasa pun boleh tahan. 



Rating msreed. Food; Avarage. Service, ok. Overall : ***1/2 


24, Jln Plumbum P 7/P,
Seksyen 7, 40000 Shah Alam,
Selangor Darul Ehsan
( Near Jakel)
T : 03-5511 1698
F : 03-5523 9600


19 comments:

Linda said...

Anak saya mesti suka ni...peminat tegar Upin Ipin hihi...roti milo pun ada? huhu..

:: Mrs.Eady :: said...

err..ramai ckp tak berapa..ehh ke tekak masing masing..

Lynda Che Lah said...

pernah pegi..oklah not bad..budak-budak sukalah..hehe

Normi Nieza said...

best gak tu..:)

nuyui a.k.a miss YUI said...

Boleh tahan harganya tp kalau sedap ok aje..hihi

Asha Lya said...

seronoknya bawa anak2 ke cna..jauhnya nak pergi ;D

Farah Waheda Wahid said...

kali kedua baca tentang restoran upin ipin ni, tak jauh pun dari rumah sebenarnya...jom kita makan sini kak? he he he... jeng jeng jeng...

Fiza Rahman said...

Sedap plak tgk roti milo tu.

Eryn Edrina said...

whhh.. eryn pun dah lama teringin nak pergi makan kat restoran upin ipin ni.. macam besttt jeee

JaSSNaNi said...

penah dah datang sini.. mmg best..

Nurfaezah Abdullah said...

bestnye hehe awal2 fae suka sgt tgk citer upin ipin. skrg x lagi. kat astro asyik ulang tayang je. boring.

Nurul said...

Anak2 nrl mesti suka ni... Ingat satu hari nanti nak try jgk makan kat sini... :)

Azhafizah Md Nor said...

best jugak makan kat sini.macam² menu ade for kids and adults :)

mrs kayrul said...

Pernah mkn tapi mahal Sgt la kan

amal said...

waaaaaa nak pergiii ;)

deno said...

semua upin ipin...! kat cheras pun ada satu kak

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Not bad jugak harga roti milo tue kan.. buat sendiri senang jer..hehehe.. tp tak kisah la janji anak2 suka kan..=D

ezyra daniel said...

anak2 buah zyra pernah makan kat sini..tp ramai ckp harga makanan kat sne mahal..menu biasa2 je..

Deqla Manjew said...

mak aii mahalnye mihun tu.. terliur la tgk roti milo tu..

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno