January 20, 2014

RESTORAN REBUNG SELEBRITI

Assalamualaikum....

Aktiviti hari Sabtu lepas, Alhamdulillah dapat pergi lunch kat Restoran Rebung milik Dato Chef Ismail kat Lorong Maarof, Bangsar Park KL. Menu utama hidangan makanan Negeri Sembilan.


Pintu masuk, landscape macam kat kampung. ohsem.

Ruangan Salad atau pun dalam bahasa melayu, ulam-ulaman. Favorite msred ni.


Lauk-lauk yang biasa ada di sini. Masak lemak, rendang, masak merah, masak kicap. Siapa perut tradisional memang heaven lah tengok pilihan lauk-lauknya.


Kiosk kat tepi-tepi ni ada disediakan roti jala, nasi impit dan popia basah.


Ada dessert corner tapi lupa nak ambil gambar. Nak cepat serbu makanan sebab Lunch buffet habis 3.30 pm, time tu dah 1.30. Nanti habis pulak lauk. Hhehee... Desertnya kueh kasui, bubur pisang, dan beberapa kueh biasa tradisonal yang msred tahu makan je tak tahu nama.

Ini bukan pemilik restoran atau chef resToran, ini Ian Syamie boyfriend msred.


Ini bilik apa tak tahulah, nampak macam ruang tamu ada aircond. Kat sinilah boyfriend kecik msred melepak sementara tunggu mak bapak budak habis makan.



Makanan dia ok lah. Deco pun ok. Service, ermmm.... can improve. Overall, ***/5.


23 comments:

Masya said...

wahhh bestnya... sesekali dapat makan mcm ni....

Mas Zull said...

assalamualaikum msred...wah bestnya dpt mkn kat sini mesti lauk pauknya sedap2 belaka...

Normi Nieza said...

best tu..:)

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Restoran dia pn nampk cantik + pulak dengan food yg variety mmg heaven la yer..=D

ZazaMyMoon said...

pernah pergi lunch kat sini.. mcm msred kata lah.. mmg heaven

Asha Lya said...

cantikla tmpt tu sis..makanan pastinya sedap tu

Lynda Che Lah said...

lama teringin nak pegi..tp mengenangkan kat tengah KL dan waktu lapang hanya pada weekends..pendam dulu sbb tak sanggup nak terjah KL during weekends..tp 3 bintang je ye MsRed..erm....

sheisjaz said...

ooo..dia buffet ye msred?
brp sekepala?

Queen Teratai said...

jauhnya makan t.ari... ;)

CikLily Putih said...

not bad makan kat sini, kita selalu ke sini..

Bitt (double IS) said...

Pernah makan masa tahun 2006.. Hehehe lama kan

izan mama mia said...

menariknya lokasi n hidangan menu...

Nur A.Z said...

bestnye makan2...banyak lak tu pilihan..yummy!

Sya Nadia said...

wahh...seronoknya makan2...

NinaAz said...

sedapnyaaa tgk lauk pauk diaa

Abak Lorong Cinta said...

Wah..sdapnya.!!!

deno said...

terliur pula deno! dah la lapar ni... nyum2!!

Affy Afiqah said...

menarik juga tempat ni....

Aziela said...

Akak nak datang lagi situ, tapi selalu tak berkesempatan.... Kena tunggu ada girlfriends kot.

siti alfakhishah aman said...

deko nye mcm style lama la.. cantik.. food pon banyak.. :)

Amanda Suria said...

dah lama x makan kat sini...dekat jer ngan opis...

ros_reeza said...

memang nampak menarik..

~MommyAqilMedina~ said...

Hurm mesti service tak best kan..makanan nampak semua sedap..nak pergi tapi tak tahu bile..huhuhu

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno