January 20, 2014

POPULARITI IMAN MERUDUM

Assalamualaikum....

Sejak Iffan dan Ian masuk sekolah hari tu, ashik cerita pasal Iffan dan Ian je. Lupa nak cerita pasal Iman. Sian dia populariti merudum pulak.



Tahun ini Alhamdulillah Iman dah 4 tahun [bulan sept nanti]. Iman ni lambat sikit dapat bercakap. Bila dah 3 tahun barulah dia boleh cakap lebih dari dua patah perkataan. Nak cakap ayat panjang pun kadang-kadang masih lambat-lambat lagi. Tak tahulah kenapa. Msred cuma ajar dia cakap perlahan-lahan, kenalah sabar. Abang-abang Iman dulu 4 tahun Msred dah ajar ABC 123 dah.

Tak pe lah Iman, kita belajar perlahan-lahan ok.

Msred banyak beli buku untuk dia tulis. Kalau dia cakap lambat, biarlah dia dapat menulis cepat. Dia rajin belajar, tapi bila tengok abang-abang dia belajar je lah. Kalau tak, takdelah dia nak belajar. Hhehee....

Last weekend, msred buat scraobook gambar Iman dan buku tulisnya.
Scrapbooking is a method for preserving personal and family history in the form of photographs, printed media, and memorabilia contained in decorated albums, or scrapbooks.




Tittle : LEARN
Journaling : At four, you officially begin to learn to write. You love to learn, at your own speed.


Iman sayang, FIGHTING!!!



18 comments:

Eza Ridzwan said...

cantek buku skrap tuu....hehehe...

sori, akak x bape leh baca font kecik sgt nie..jenoh dok jengil mata...bleh besarkan sket x font entri...dah tua² nie, camnie laaa...hehehe...sori tau..

N.A.T said...

Ms red ... Iman cepat berjalan ke?

Sabar lah Iman .. tak pe pelan2 .. xlah belajar cakap bahasa orang tua .. ^^

nuyui a.k.a miss YUI said...

xpe pelan2..

Affy Afiqah said...

goodluck iman..selamat belajar membaca..insyaAllah tertarik tu nanti dia nak belajar lebih :))

ps : kucing cantik warna outih...sukaaaaaa :))

Asha Lya said...

mrning sis..comelnya kucing.tak apa la pelan2 ajar t lama2 lancar la iman brckp tu

HanNis SaNia said...

hihi comei je gmbr kucing mkn beratur gitu :)

Knor said...

sis kena byk mengajarlah nampaknya..selalunya guna kaedah flash kad.warna merah selalu jadi perhatian dan tumpuan dia..

cheqna said...

insyaallah
pasni keletah la...budak2 ni dapat melayan diorang bercakap bahasa diorang memang best..suka sensorang hahaha

Mummydearie said...

Salam MsRed,

So Iman ni yang bongsulah ya? Biasalah bila anak-anak mula sekolah, cerita pasal sekolah aje. Rasa macam excited nak cerita semuanya.

aynora nur said...

Nice, kreatif.

Norhasniza Khalid said...

cantiknya buku scrap tu, kreatif sangat....

Fiza Rahman said...

Rajinnya buat scrapbook. Iman sebaya ngan anak dara saya. POn lahir bulan september jugs.

Iela Fazielah said...

cantiknyer srap book tu.. xpernah terfikit nak buat...good idea !

Queen Teratai said...

lawanya buku tu.. sgt2 kreatif..

Bitt (double IS) said...

Rajin u kreatif

Sya Nadia said...

menariknya..

~MommyAqilMedina~ said...

wahh creative nya!buku pun nampak ceria..cantik!mesti Iman semangat lepas ni kan nak belajar..

Phoebe said...

Salam sis. Cantiknya scrapbook tu. Sy selalu pasang angan2 buat scrapbook tapi terkubur saja sebab sy bukan jenis creative. Huhu

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno