January 30, 2014

PESANAN UNTUK BOS

Assalamualaikum.....


Pagi yang indah ni, lepas hantar Iffan dan Ian sekolah pergi klinik.




Dah tak tahan. Dah dekat 2 minggu dah asik achoo sret sret dah. Duduk kat opis lagi lah laju je meleleh dengan airmata sekali.

Dapat mc hari ni, mula-mula doktor tak kasik tapi msred paksa gak. Akhirnya doktor mengalah bagi jugak mc tu siap tanya, ni bukan nak balik kampung kan?



Bos, saya ada mc ni. Saya nak tido ni. Bos buat kerja rajin-rajin k.



posted from Bloggeroid


Ada petua tak nak hilangkan sesema ni?




19 comments:

Nurzakiah Hanum said...

hehe take care

Linda said...

hehe...boss, sila buat keje rajin2 yek ;p

Kakcik said...

Bila dah tak larat, kenalah badan diberi rehat, kan?

Semoga segera sembuh sepenuhnya.

nuyui a.k.a miss YUI said...

jaga diri baik2 ya kak.

khairul jamadi said...

makan ubat selsema...hehehe

Asha Lya said...

kesian sis..sabar ekk bykkan minum air masak.minum sup2

NinaAz said...

kalau petua adik nina. nk hilangkan selsema, hirup tomyam pedas kaw + panas2. hehe
semoga cepat baik yeaaa :)

ZazaMyMoon said...

hahaha baekkk punya pesananan buat boss.. kak, kalau nak baik cepat selalu2 buang hingus tu.. kasi cepat kering. ;)

babYpose said...

Asslmkum, biasa saya ambik zyrtec, paediatric fadya yg bagi, saya pun ambik tu sekali, alhamdulilah better.. Rasanya ada jual kat guardian, tapi check dulu alergic ke apa ke ok :)

Queen Teratai said...

siannya msred.. queen pun baru je baik selsema dot mc 2 hari.. doktor bg ubat selsema mmg power.. cepat je hilang selsema.. tp lps mkn ubat confirm tdo.. sbb tu mc smp 2 hari.. hehehe

Kesuma Angsana said...

get well soon, minum jus epal hijau suam without sugar, hidu & hirup perlahan2 in sha allah

shaFazie said...

kalau asyik selsema mmg letih je rasa kan kak..

moga cepat sembuh yer sis

Rai Ourkizuna said...

kalau selesema saya guna macam2 petua.. hahaha..ni antaranya

(1) sup ayam banyak banyak halia, bawang putih dengan bawang besar
(2) apple cider vinegar+madu dilute dengan air
(3) madu+hirisan bawang besar dibiarkan kejap dan minum airnya
(4) hidu hirisan bawang besar
(5) titisan air garam ke dalam hidung
(6) makan vitamin c

hehehe..good luck kak..

Ahmad Zaki said...

Selsema selalu berpunca dari waktu rehat yang tak mencukupi. Rest dan tidur secukupnya ok. =)

ZH Blogger

Nadya Dyana said...

get well soon.
:)

Mummydearie said...

Hehehe...doktor pun confused bila minta MC diikuti dengan cuti yang panjang macam ni :) Since dah ada mc kenalah berehat di rumah. Takpa, tentu bos dah dapat mesej suruh kerja rajin-rajin.

Bilal157 said...

Silahkan singgah di WEB kita kakak :-)
buat anak-anak kakak yang mau belajar

https://play.google.com/store/apps/developer?id=Kastari+Sentra+Media.+PT

Mas Zull said...

assalamualaikum msred...semoga cepat sembuh yer...;)

Abak Lorong Cinta said...

Syafakillah...
^________________^

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno