January 28, 2014

PERPUSTAKAAN RAJA TUN UDA SHAH ALAM

Assalamualaikum...

Hari Sabtu, bawa the boyfriends pergi baca buku di Perpustakaan Raja Tun Uda Shah Alam. Dia orang memang suka pergi sana, paling suka part main. Baca buku sekejap, main je lebih. Eh, cam sama lak dengan mama dia waktu kecik dulu.

Sampai depan pintu, macam biasalah mama dia paksa bergambar. Iffan bisisng je, cepatlah mama.


Iffan beria je bawak buku latihan konon-konon nak buatlah, tapi tak buat pun. Buat 1 page je dia dah sibuk nak baca buku cerita. Iffan sibuk nak isi buku Nilam dia. Sempatlah dia baca lima buku cerita pagi tu. 


Ian lagilah, satu buku pun dia tak habiskan. Baca separuh je, mengeja sebenarnya. Dia belum boleh baca. Ian sebut je huruf dalam buku tu. Baru ngeja 2 3 page dah sibuk berlari ke sana sini.


Iman pun sama, tengok gambar sekejap dalam buku lepas tu sibuk main Hologram.


Nilah aktiviti Ian dan Iman kalau ke library. Main Hologram ni. 


Lepas zohor kat Library tu, gerak balik lah. Mata pun dah ngantuk akibat ubat batuk dan selsema msred telan sebelum keluar.




13 comments:

Nasuha Puteri Nass said...

Assalamualaikum.. Rajinnya anak2 baca buku...

Farah Waheda Wahid said...

bagus aktiviti ni kak, memupuk minat membaca di kalangan anak2...

*farah tinggal memang kat shah alam, namanya Shah Alam 2...20 minit dari Shah Alam, nak meronggeng boleh jer...hik hik hik,nanti bawak Ash sekali...

Normi Nieza said...

seronoknya diaornag..:)

Asha Lya said...

seronok juga sesekali pegi library..dah like fanpage sis ;)

Knor said...

rajin anak2 membaca..pendedahan awal tu penting,bagi suka sikit dulu,nti timbullah minat..

muhammad pun tgh baca post n3 misred ni..dia ingat komik..heheh

Amanda Suria said...

dania dah banyak kali ajak pi perpustakaan awam NS..kan bandar Seremban tu...masalahnya mama ko ni xde masa nak pi la kakak....hehhe...kalau pi shopping laju je...

Petak Bunga said...

nasib baik Iman tak kaler buku tu..
next time bawak pensel warna.

ZazaMyMoon said...

Saya pernah pergi sini kak.. bawak anak2 kemain besau tempat ni.. kitorang sempat tgk 3D lagi ;)

BUNDA said...

Memang bagus sangat ...pendedaham awal mendidik anak2 cinta buku...

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Bagus kecik2 dah ajar anak2 minat membaca kan.. =D

izan mama mia said...

tak pernah lak masuk ctu walau sll lalu depan tuu..len kali kena singgah masok laa

rajin mak dia dok edit gambar..betul ke apa yg mak dia tulis...dgn apa yg ada dlm fikiran anak anak tu...

Deqla Manjew said...

best pulak baca dialog camtu.. geli hati baca..

Nur A.Z said...

wau! pergi library! bagusnye kalau budak kecik2 dah gi library.. tp biasa le tu bljr kejap ye, huhu pastu main main..

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno