January 06, 2014

PAGI ISNIN BERSAMA BOYFRIENDS

Assalamualaikum.....

Alhamdulillah. Pagi Isnin yang best.



Rutin pagi macam biasa bila sekolah dah buka. Lepas Solat Subuh, aktivit pagi dimulakan dengan mengejutkan Iffan dan Ian.

Boyfriends terchenta...


Ian Syamie, student Tadika Kemas yang berumur 5 tahun ni senang je nak kejutkan. Laju je dia bangun, mandi dan siap nak pergi sekolah. Ian eksaited nak pergi sekolah. Bila ditanya suka tak pergi sekolah. Laju je Ian cakap, suka, best pergi sekolah. Senanglah msred nak siapkan Ian pergi sekolah.

Abang Iffan pulak, dari dulu lagi susah nak bangun pagi. Kadang-kadang tu siap menangis bagai. Bila ditanya kenapa nangis? Tak nak pergi sekolah ke? Iffan cakap dia nak pergi sekolah. Tapi tak nak bangun, nak tidur. Pulak!

Kena lah pujuk-pujuk Iffan pergi mandi, siap. Msred kena teman dia mandi, teman dia siap. Kalau dibiarkan dia siap sendiri, memang tak kan siap. Si adik Ian pulak yang siap sorang-sorang.

Hai anak-anak. Kalau takde diaorang memang tak best, tak meriah. Syukur.


- Posted using BlogPress from my iPad

30 comments:

Dkna Abza said...

wah.. bergambar sebelum ke sekolah :)

Nurzakiah Hanum said...

singgah pagi

Hanis MY said...

salam... lama gak tk singgah sini how r u sis gojes mojes?

Rai Ourkizuna said...

macam macam ragam kan anak anak ni..

Normi Nieza said...

seronok melayan kerenah anak..:)

E'in said...

hai adik2.. bljr rajin2 ye.. :)

Mas Zull said...

assalamualaikum msred....wah berposing dulu yer sebelum pergi sekolah..belajar rajin yer...:)

ZazaMyMoon said...

Happy monday msred.. bila dah buka sekolah ni wpun kalut dengan anak2 tapi kita yang emak2 ni mmg bz.. bz pun tetap happy :)

~ NANA ~ said...

aduhhh takleh imagine bila anak2 besar nanti & pegi sekolah...mau kelam kabut mamanya ni...hihi

Knor said...

Senang kn uruskn anak2 yg tk byk ragam...mudh kerja kta...belajar rajin2 ye irfan

Asha Lya said...

salam sis baru brkesempatan singgah cne..

Hafiza AizZawa said...

happy monday buat akak...

Mummydearie said...

Salam Msred,

Memang betul tu kalau anak-anak tiada, hilang seri dunia ni rasanya. My eldest pun dah 8 tahun tapi tak suka sekolah katanya. Of courselah yang dia suka main game aje :)

Queen Teratai said...

anak2 mmg berbeza perwatakannya kan.. anak queen yg sulung tu sama mcm iffan.. nk g sekolah tp nak tidur setiap pg bangun mesti menangis.. gud boy la ian ni...

Rinna said...

Biasa laa budak2 nie kalau nak bangun pagi mmg liat sikit.. plan2 laa nanti okey laaa..tu.. :)

cheqna said...

momen terindah ni
hahaha
nak g sekolah tapi nak tidur..sabo jela ye..=)

Mila Ahmad said...

Ala tomei-tomei nak pergi sekolah ye?

~MommyAqilMedina~ said...

Huhuhu..memang betul-betul mencabar kan nak kejut anak-anak pergi sekolah..aida pon baru je melaluinya..haih,,tabahlah..

diana said...

beza nya depa berdua..kan??heheh

adrianna syaz said...

Comey2..slmt bersekolah eh ^_^

Vee said...

tetiba terfikir lak . dulu masa kita kecik cam mrk , mcm mana gaknya perangai bila suruh bangun pagi ek ... heheheee

Nur Atiqah Mohd Zaki said...

hmm, rutin mak eyqa dulu2..

MizzTina said...

makin handsome skang diorg ni..

asha hana said...

hehe sempat lg bergambar :)

Cikgu Norazimah said...

Enjoynya melayan kerenah anak2..walaupun penat..tp sgt puas!

Dhia Dirham said...

salam senin :)

Iela Fazielah said...

eh samala mcm anak ila si syfqah n irfan.... sorang liat bgn..sorang senang bgn.. yg tua liat bgn...

Norhasniza Khalid said...

hihihi, macam-macam kerenah mereka..

Affy Afiqah said...

ahahaha...lawak iffan...boleh ea camtu...mungkin dia rasa letih kut...tu susah bangun pagi...maybe tidur malam lambat ke...adik2 ika camtu...kalau tidur lambat..jawabnya nak kejut pergi sekolah memang laa susah....

Nadia Johari said...

ala comelnyer

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno