January 16, 2014

HATI YANG GELISAH

Assalamualaikum.....

Semalam, dah petang baru nak update blog. Tak ada mood. Hati sedih dan gelisah.



Iman Zary Haqimie kena asthma attack lagi. Cuti hari Selasa hari tu bawak anak-anak pergi playland. Dua jam jugak lah lepas tu. Mungkin sebab Iman penat sangat, malam tu hujan pulak, Iman kena asthma attack.
kuatkan hati je tengok Iman camni...

Da lama tak kena. Last kena awal tahun 2013. Teruk jugak masa tu. Kejap-kejap kena. Sampai msred buatkan dia air Yassin tiap-tiap minggu tak putus Iman minum air Yassin. Ada yang air doa Ustaz buat. Alhamdulillah elok. Tak kena-kena dah sampailah kali ni, kena balik. Teruk pulak tu.

sempat pulak update tinggi Iman...

Selalu lepas bagi Nebulizer dan makan ubat, Iman ok dah. Tapi kali ni, semalam dah bagi Nebulizer. Dah makan ubat, hari ini dia tak ok lagi. Nafas masih bunyi. Rasa nak cuti lagi, tapi tak boleh.Semalam dah cuti. Sedih.

Tolong doa kan Iman yea. Tak sanggup tengok dia camni. Tadi nak pergi kerja pun Iman sedih je.


- Posted using BlogPress from my iPad


26 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

Moga cpt sihatnya..

Aminn..

kdg2 tak jgka pnyakit cmni leh dtg.

Nurzakiah Hanum said...

moga cepat sehat

syawalsimpsons said...

moga iman cepat sihat...terus ingat akan anak saya syawal yang dah lama tak asthma..alhamdulillah...klo penat sgt main pon...cuma batuk2 je..

Ayu azmir said...

harap iman cecepat sembuh ye sayang... be strong dear...

Nurul said...

Semoga cepat sembuh, Iman...

mama_ka0ri said...

moga iman cepat sembuh..kesian dia..

Mas Zull said...

assalamualaikum msred...kesian nyer moga cepat sembuh yer dik..;)

ZazaMyMoon said...

Speedy recovery Iman..
msred, take a gud care of you bf tau..

Queen Teratai said...

kalau asma ni mmg merisaukan.. moga iman cepat sembuh yer.. tula budak yg ada asma ni mmg x boleh aktif sgtkan.. Queen ada juga anak buah ada asma ni..

ZalinZalina said...

Mudah2an Iman cepat sembuh...tak sampai hati tengok Iman sedut asap tu...

Linda said...

Insyaallah...linda doakan Iman cepat sembuh. Anak2 linda pun sama...spi kena beli nebuliser letak kt rumah...;( sabar yek Msred...

N.A.T said...

Salam Msred ..
Nat dulupun athma .. smp sekotak kasut doktor bekalkan ms kene anta belajar di langkawi ..1st time jauh dr famili...
tapi lepas Nat selalu berenang alhamdulillah .. dah semakin pulih ... cuma sekali sekala dtg bila tension & berada dikawasan udara yang kotor sahaja ...

athma berlaku kerana paru2 tidak dapat berfungsi dgn baik .. aktiviti senaman dalam air membantu paru2 melaksanakan fungsinya ..

bukan berendam je ye ...^_^

Moga adik cepat semboh!

Wafi Remli said...

Semoga cepat sembuh:)

Knor said...

KNOR BIASA BERHADAPAN DGN DGN SEMUA NI..MMG KITA RISAU..

SEMOGA CPT BAIK YE ADIK

Fiza Rahman said...

Siannya. Smoga iman cepat sembuh.

Bilal157 said...

Silahkan kunjungi WEB kita kakak :-)
buat anak-anak kakak yang mau belajar

https://play.google.com/store/apps/developer?id=Kastari+Sentra+Media.+PT

Ahmad Zaki said...

Bahaya tu. Moga nanti cepat sembuh. =)

ZH Blogger

babYpose said...

رَبِّ إِنِّي مَسَّنِيَ الضُّرُّ وَأَنْتَ أَرْحَمُ الرَّاحِمِينَRABBI INNII MASSANIYAD-DURRU WA ANTA ARHAMUR RAAHIMIINYa inshaAllah sihat dgn doa nabi ayub

faraherda.razalan said...

Anak sy pun ada asthma. Makan hati unta, Alhamdulillah. Benti kejap. Bila stok da abs, kena balik. Hopefully lekas sembuh. Klu anak sy kena pun, sy tak keruan jugak. Sobs...sobs....

YanaUjang said...

get well soon iman...

amal said...

Syafahullah untuk anak akak ;)

~MommyAqilMedina~ said...

Alahaii..sedihnya tengok anak-anak sakit..smeoga Imaan cepat sembuh ye..kurang kan tidur dalam air cond..sebab dingin air cond tu bahaya..

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Semoga iman cepat sembuh.. sabar k,, ;(

mama maman aka yana said...

insyaallah iman takkan apa2...:-)

Sya Nadia said...

sedihnya bila anak sakit..semoga cepat sembuih..semoga Allah hilangkan sakit asma iman sela-lamanya..sedih saya, sy sensitif kalau pasal budak..

Affy Afiqah said...

risau kan kak? ika faham...tapi bukan sebab anak laa huuuuu....kawin pun belum mana nak datang anak kan ahahaha....mama ika asthma teruk....tiap kali dia asthma memang family jadi tak senang duduk....risau....even bersesak orang ramai or bilik sempit ke tingkap tak buka ke pun mama dah sesak nafas teruk T_T

ika doakan anak akk cepat sembuh..insyaAllah...

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno