January 16, 2014

FAKE ARE NOT COOL

Assalamualaikum.....

Kita manusia kan? Hamba kan? Biasalah kalau kita ada kelemahan. We all do. Orang selalu nasihatkan kita berusaha baiki diri agar jadi lebih baik, terbaik yang kita mampu. Buatlah.

Tapi, sejauh mana kita usaha perbaiki akan tetap ada kelemahan kita. Kita kan hamba.




The least you can do is, terima kelemahan diri kita seadanya. Be yourself and dont fake anything, don't pretend to be something you are not. Itu dah kira menipu. Tipu orang lain, tipu diri sendiri. Buat apa luarannya nampak sehebat permata tapi hakikatnya tiada nilai sebab palsu.

Kelemahan yang datang dari Allah takpe. Jangan dicipta kelemahan untuk mengelak tanggungjawab. Tak matang.
posted from Bloggeroid

8 comments:

ZalinZalina said...

Betul sangat tu Iza...kita jadi diri sendiri..kalau orang nak benci gak nak buat camne kan..redha aje..

Nurfaezah Abdullah said...

be yourself and you will get along with everyone hehe fae dah follow sini btw

Farah Waheda Wahid said...

betul tu kak, i agree more than 200%, fake are not cool, so so not cool, heran dengan manusia zaman sekarang ni, trying hard to fit in, seriously, trying very2 hard to fit in, i witness some and am still witnessing now...bha ha ha...tapi kita perhatikan saja... stay true to ourselves and be proud of ourselves, tak perlu nak jadi fake...*_^

Queen Teratai said...

setuju tu kak.. suka ayat 'JGN DICIPTA KELEMAHAN UTK MENGELAK TANGGUNGJAWAB... byk makna di situ.. bg yg fhmlah...

Sya Nadia said...

betul3...

Affy Afiqah said...

SETUJUUUUUU!!!!

Ujinorizqi said...

Salam perkenalan. Uji singgah dan follow di sini.

mimie farid said...

well said! ^^/. btw dah singgah follow sini tau. =)

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno