January 02, 2014

BOYFRIEND YANG PEMALU

Assalamualaikum....

Hari ini bermula lah rutin harian bila budah dah start sekolah. Hantar anak sekolah, amek anak sekolah sambil mulut pot pet marah kalau bangun lambat, mandi lambat, termenung dalam bilik air, breakfast pon lambat. Hiash.... seronok tapi stress, stress tapi seronok. Hik hik....





Boyfriend msred si Ian Syamie ni, first day sekolah laju je bangun bila dikejut. Eksaited. Dah seminggu dah asik tanya, mama, bila Ian nak sekolah? Ian Syamie masuk tadika Kemas kat belakang rumah je. 


Depan sekolah pulak. Cam sama je posing nya, background je lain.Dengan muka serious dia tu. Heheee...


Dalam kelas. Still diam je Ian Syamie. Pemalu sungguh macam msred. Hahhaa..... Anak mak.


Serious sungguh muka Ian Syamie. Rasanya, belum sepatah lagi dia cakap sampai time ni.

Msred tunggu dalam 20 minit camtu, pas tu berengakat lah ke sekolah kebangsaan Iffan Daniel nak beli buku sekolah abang Iffan.

"Ian Syamie. Pergi sekolah rajin-rajin belajar tau. Dengar cakap cikgu. Jaga barang-barang sekolah baik-baik. Jangan bagi orang ambil. Jangan ambil barang orang. Jangan Kacau orang. Mesti baik-baik dengan semua orang. Jangan keluar dari pagar sekolah. Nak kencing cakap dengan cikgu, jangan tahan kencing, jangan kencing dalam seluar. Tau Ian."

Panjang lebar......


14 comments:

Nurzakiah Hanum said...

salam
singgah pagi
sory x sempat nak komen banyak bz day

Ayu azmir said...

Belajar betul2 syamie

Abil Fikri Ahmad said...

Dulu mak ayah kita pun nasihat perkara yg sama..namun gitu, balik jea rumah pas sekolah, jgn kata pencil, dengan pencil box sekali hilang!! hahahaha

Mime MF said...

huhu muka serious je..belajar rajin2 ye adik..>.<

Pha Is said...

teringat dulu masa 1st day masuk tadika.. haha..

lieyalatif said...

alahai..smart ian...kecik2 dah nampak hensemnyer...besar nanti sure ramai awek ni heheheeheh...

bagus laa pemalu gini ...lieya dah nampak ciri2 budak behave kat ian ni...lieya suke budak yg mcm ni...

Affy Afiqah said...

ian muka serious pun tetap macho hewhewhew
lama2 nanti ian biasa laa tu dengan kawan2 tadika....

Puan Mell said...

seyes je muka dia.. pemalu yer.. be gud boy tau..

Normi Nieza said...

cool jer dia..:)

Mas Zull said...

assalamualaikum msred....cute jer nak masuk tadika yer...:)

Queen Teratai said...

serius betul muka ian ni.. hehehe

QA's ~ mamapapa said...

semoga anak2 kita semua jadi pelajar cemerlamg :) amin :)

wanariahamiza said...

Termenung dalam bilik air? hahah! Memang dulu pun selalu termenung dalam bilik air. Entah apa sebabnya pun tak tahu. Tengok air... sejuk nak mandi... mengantuk... hehe

Sya Nadia said...

xpe, janji dia xnangis..bagus dia..

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno