January 13, 2014

BILA KITA SERONOK KENA TIPU

Assalamualaikum....

Dengar je dia bercerita. Sungguh-sungguh dia cerita. Kita pun ye kan aje semua cakapnya. Senyum, terangguk-angguk.




Kelakar tak kalau sesorang sibuk bercerita sesuatu dengan kita. Bersungguh-sungguh dia menyedapkan cerita dia. Tapi, semua TIPU. Semua tak betul. Semua merapu. Yang buat kelakar tu, kita tahu dia sedang menipu Kita tahu betapa merepeknya cerita dia tu.

Kita semyum je. Nampak bodoh je dia. Kesian kan dia. Dia tak tahu yang kita tahu dia menipu.

Cuba bayangkan kalau kita berada dalam situasi yang sebaliknya. Kita tak tahu yang dia tahu kita menipu.

Moral of the story, toksah menipu. Tak buat kita ohsem pun.


22 comments:

Rai Ourkizuna said...

kesiannya..

Normi Nieza said...

masuk telinga kanan keluar telinga kiri..:)

Farah Waheda Wahid said...

betul cakap Cik Nor, biasanya masuk telinga kanan, keluar telinga kiri, malas nak ambik port orang2 macam ni... orang kalau tambah salt and pepper kan cerita memang seronok... hu hu hu...

nuyui a.k.a miss YUI said...

sbr jelaa..huhu

Liza Licha said...

setuju tu.. rasa macam malu sendiri pulak kan kalau kita tipu padahal orng tu dah tau kebenarannya. licha klik nuffnang :)

aizamia3 said...

eemm.. bersimpati dengan dia..

arina abdul rahman said...

assalam.. salam perkenalan..

jemput singgah sisi

http://arinacamaro.blogspot.com/

Nurzakiah Hanum said...

sedihnya

Deqla Manjew said...

dgr boleh, pecaye jgn..huhu..

Wafi Remli said...

Tegurlah dia secara berhikmah kalau dah tu perangainya...

syawalsimpsons said...

geram kalo kena tipu kan

Ayu azmir said...

macam macam perangai kan ....

- said...

org yg suka menipu tu..kita layankan aje dgr story dia... masuk telinga kanan..kuar telinga kiri..kan kan...

ZazaMyMoon said...

haha ada je org macam ni yang Zaza kenal.. cerita pung pang pung pang.. padahal kita tahu siapa dia sebenarnya.. end up kantoi! phuii

amal said...

Hahaaa kann tak kelaka langsung

Queen Teratai said...

kesiannya... tp perlu menipu.. erm...

Iela Fazielah said...

ada org mcm tu ye??? mcm2

Siti Asiah said...

wat letih je bercerite yea..:)

azizah :) said...

kesiann dia penat bercerita nak tipukan kita.. padahal kita ni tahu dia menipu..

Mime MF said...

sgtlah memalukan bila situasi cmtu berlaku..betul, takpayah menipu..

Norhasniza Khalid said...

tak yah menipu .. abis citer

QasehnyaRania said...

nape nak menipu. x paham la

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno