January 04, 2014

BERANGAN NAK JADI MACAM JEM

Assalamualaikum....

Weekend pertama 2014. Pagi tak keluar kemana-mana. Basuh baju, kemas rumah, main ngan boyfriends msred yang bertiga tu. Teman dia orang tengok katun. Iffan nak tengok katun lain, Ian nak tengok katun lain, Iman nak tengok katun lain. Pening kepala bila diaorang berebut channel ni.

Tetiba teringat satu katun yang msred suka sangat tengok time kecik-kecik dulu. Pas tu berangan nak jadi macam karekter dalam katun tu sebab dia cantik.

Yang lebih kurang umur msred tahulah kot cerita ni. Yang muda-muda tu tahu ke? Antara cerita yang sangat popular zaman tu.

Siapa tahu cerita ni?


siap buat barbie lagi character Jem ni....




Lagu theme katun Jem ni yang msred ingat sampai skang.





Dulu-dulu lah masa tak matang dulu, berangan nak jadi macam Jem/Jerrica. Bila dah matang, tak nak.


32 comments:

Dzureen Darwis said...

Dah lama xde patung barbie dah hehehe

nuyui a.k.a miss YUI said...

tak tahu...hihi

nuyui a.k.a miss YUI said...

tak tahu...hihi

Ann Ishak said...

yes, saya suka jugak tengok katun ni masa kecik2 dulu :)

Ayu azmir said...

Hikhikhik... saya pun suka tengok jugak dulu masa zaman bdk budak... hikhiohilll....

Nour Adieb said...

yg katun ni sy x pernah tngk time kocik2

Mama Kembar 3 said...

sama laaa kita. kecik kecik dulu sambil tgk sambil berangan hehehe

Hafiza AizZawa said...

hehe... cite nie fiza pun lyn jugak zaman dolu2...

ZalinZalina said...

Iza..kak ina masa kcik dulu suka kartun Tom & Jerry aje..hikhik..

Mime MF said...

tak pernah tgk pun kartun ni..best tak?hihi

Tuan Juhaida said...

saya pun suka kartun...sampai anak dah 3 nipun masih layan kartun hihihi

Nur Atiqah Mohd Zaki said...

eyqa x taw un kartun nie.. ciannya eyqa..

Raudzah Z said...

confirm comel...

Siti Hajar said...

Rasanya bukan zaman saya ni kartun ni. Waktu saya kecik2, tgk salormoon dan power puff girls ^^

Pha Is said...

x pernah dgr pun sebelum ni..

Nur Fauzi Bassar said...

Budak perempuan mmg ramai yang suke tengok katun jem ni. Budak laki tak layan sangat. Lebih kepade katun aksi mcm trnsformer, gaban dan yang sewaktu dengannye.

izan mama mia said...

ingat ingat...katun ni...akak pon berangan gak masa tgk katon ni... hihi
tapi sekarg rasanya xder dah kot atau tak tau ada ke tak sbb tv sekarang bkn kita yg punya... anak yg punya...waaaaaaaa

tifa anvar said...

rindu katun ni. dulu tibi dhlah x clear sanngat tapi masa tu still berangan cntik mcm jem ni

Puan Mell said...

xtahu lak katon nie.. hehehe

Kin Naz said...

huhu berangan xpe

Sya Nadia said...

owh...katun apa ni?? tak penah tengok rasanya..

ezyra daniel said...

wahhh kelasss nye berangan hehe...tak kisah la kan,free je pon..best nie kalau jd kenyataan

irul.my said...

kenapa tak dibawaknya bejalan-jalan? dok rumah kan boring.. heh

Norhasniza Khalid said...

lama dah tak tengok cerita ni..

cik yaya said...

dulu yaya duka tengok barbie..hehe..bukan dulu je sampai sekarang pun masih lagi tengok..

Mummydearie said...

Tahulah rasanya... yang lagu dia ada lirik 'Jem is my name, no one else has the same...' yang itu ke? Sorrylah I tak buka pun youtube tu :)

Kalau betul, I tahulah tapi jarang tengok kartun ni. Suka sangat yang muka-muka comel, mata besar ala-ala kartun jepun tu.

~MommyAqilMedina~ said...

huhhu..aida tak minat kartun so kat rumah takde channel kartun..anak-anak pon tak boleh tengok sebab maknya tak minat..kejam...hihihi

adrianna syaz said...

Cerita feveret ni dulu..haha..seronok tgk rmbut warna warni dgn baju berfesyen2..hehe

asha hana said...

hana minat tengok cerita barbie ! yeayy. ibu hana pown suka. haha

Affy Afiqah said...

ika tak pernah tengok n tak pernah dengar cerita kartun ni kak....

Deqla Manjew said...

x berapa ingat la katun camni.. tp patung barbie masa kecik2 dulu mmg suka.. mmg pengumpul pun..sanggup simpan duit belanje skolah semata nk beli barbie..:)

Nadia Johari said...

barbie taula..kartun ni tak tau..hehe

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno