December 06, 2013

TIPS PAKAI PERFUME DAN SILKYGIRL SUGAR


Assalamualaikum.....

Minyak wangi favorite. Murah gila [RM 14.90], wangi-wangi manja [bau tak kuat sangat] dan yang paling penting tahan lama [kalau pakai malam ni esok pagi pun belum hilang lagi] especially kalau spray kat baju.

Puas hati.



Tips 1: Kalau spray kat pergelangan tangan, jangan gosok lepas tu. Biar dia kering sendiri. Kalau kita gosok kita merosakkan bau original dia.

Tips 2: Lepas mandi terus spray kat kulit badan time tengah basah-basah sikit tu. Biar kering sendiri.

Tips 3: Bau minyak wangi berubah ikut suhu. Kalau spray time panas tak sama baunya dengan bila spray time cuaca sejuk. Msred suka test minyak wangi msred yang mana sedap bila pakai time sejuk atau malam dan yang mana sedap bauya kalau pakai time siang atau bila cuaca panas.

7 comments:

Ann Ishak said...

thanks for the tips :)

nuyui a.k.a miss YUI said...

nanti nak hidu baunya..

Affy Afiqah said...

owhh ada beza ya kalau pakai waktu sejuk or panas?

mama maman aka yana said...

wah.... me peminat perfume... janji bau besh la.. tak kira mahal atau murah (kalu mahal berkira2 gak nak beli.... haha)

aizamia3 said...

Biasa suka pakai kat pergelangan tangan dgn baju je.. kat leher tak letak sebab kulit sensitif..
Tapi ada jugak yg pakai minyak wangi macam sembur satu botol wanginya.. fuh.. kalau dok satu lif.. seksa menahan nafas dibuatnya.

Mime MF said...

oh baru tau bau perfume berubah ikut suhu ye...hehe btw tips 1&2 tu salu bt..:)

Pha Is said...

nice share.. sebelum ni tau spray je.. x pikir banyak dah. hehe

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno