December 09, 2013

SUMMER BEACH HOLIDAY

Assalamualaikum....

Beach lah sangat. Beach buatan manusia. Jadi lah.

Semalam, berjanji dengan family adik msred yang nombor dua nak pergi Sunway Lagoon. Kita orang, atas alasan tak dapat cuti kerja, tak dapat nak pergi mana-mana 3D2N vacation. So, berholiday dekat-dekat sini je lah.Janji anak-anak seronok.


Walaupun msred duduk 15 minit je dari Sunway Lagoon, seumur hidup msred inilah kali pertama msred pergi sini. Sunway Lagoon bukak pukul 10 am, pukul 9.30 msred dah terpacak kat depan kaunter ticket. Eksaited punya pasal. Tunggu adik msred sampai lambat.


Beli Ticket Family Package untuk 2 dewasa 2 kanak-kanak RM 275.00.


Most of the time kita orang lepak kat Water Park kat belah pantai, yang ada pasir tu. Macam lapang sikit. Naik atas kat bahagian atas yang ada sliding semua tu, pool yang ada wave tu crowded. Ramai sangat sampai nak duduk pun dah tak de tempat. Naik main sekejap kat atas lepas tu turun balik.







Tengahari dahberhenti swimming. Mandi. Lepas lunch dalam 1.30 pm, kita orang naik atas pergi Amusement Park. Main situ pulak. Tapi bebudak je lah yang main. Msred dah kepenatan, lepak menemankan Iman yang tertidur. 5 pm kita orang keluar dah. Memasing dah penat, budak kecik dah mula meragam.


Seronok. Duit pun seronok je keluar, laju pulak tu.




14 comments:

Nurzakiah Hanum said...

syok

Normi Nieza said...

pergh..mahal tu..:)

Deqla Manjew said...

syoknye kak..sekrg kat sunway mcm2 ada.. rege pun opkos ler mahai ye dak.. huhu

Amanda Suria said...

budak2 if jumpa air memang seronok kan...

fazilzura said...

wahhh best nyeeeeeeeeeeee

dh 10 thn x pi trjah SL..

ZalinZalina said...

Saya lagi la tak pernah pegi yg bahagian pool tu...cuma yang kat outdoor tu aje..tu pun masa tahun 90 an..lamanyaaa...

Suhaila Zahari said...

Waaa..syioknye.Sepanjang hidup sy tak pernah pegi sunway lagoon.heheheh

Siti Asiah said...

sonoknye main ye :)

Mas Zull said...

assalamualaikum msred...wah seronoknya bercuti ngan family...;)

izan mama mia said...

akak xpernah g sunway lagoon tuu..seriau tgk rega masok tuu

Rai Ourkizuna said...

syok la bebudak ni boleh main air..

lieyalatif said...

e'eh bestnye lieya tgk sbb org tak ramai...biasenye musim2 cuti sekolah ni org ramai jek...nak mandi pun tak best...ni selesa sgt2 sbb tak sesak....

- said...

wahhh seronok je bawa bebudak kan...kan...

shura shushi said...

kak,i tak pernah masuk sunway logoon pun, harga tiket mahal sangat, tak mampu :)

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno