December 10, 2013

SEMENTARA ORANG LAIN PERGI KERJA

Assalamualaikum....

Seronok pulak rasanya bila orang lain pergi kerja, msred tak payah susah payah pergi kerja hari ini. Orang lain tengah mengadap PC kat office, msred dating ngan boyfriends kat mamak for breakfast.




Msred order half boiled egg, Iffan sibuk nak jugak. Dia orang suka makan half boiled egg ni, sama macam msred. Braekfast kat mamak roti canai dan half boiled egg. Favorite.



Lepas breakfast, msred bawak boyfriends pergi Perpustakaan Raja Tun Uda, Perpustakaan Awam Selangor. Sungguh-sungguh dia orang baca buku. Sepuluh dua puluh minit je la. Lepas tu dia orang main sambil buat Library tu macam rumah dia orang sendiri je.

Kita orang lepak kat bahagian bawah tu je, yang untuk kanak-kanak tu. Deco memang best. Tapi collection bukunya kurang sikit. Tak banyak buku baru.




Lepas penat baca buku [konon], bawak dia orang Tutti Fruitti Seksyen 9 Shah Alam. Habis duit tapi tak kenyang. Sekali sekala boleh lah.



Sebelum balik rumah, singgah Tabung Haji Shah Alam. Itu je lah aktiviti semalam bersama boyfriends. 


9 comments:

Nurzakiah Hanum said...

wow2

faraherda.razalan said...

Wahhh! Bestnya aktiviti dgn anak2. Suke sgt!!!!! Anak sy pun suke lyn mamak. Paling die suke, breakfast tosei garing dgn kuah dal. mmg fav die.

Mek Onie said...

lama aih tak makan eskem tuti fruti,aummm

ZalinZalina said...

MS...saya pun kalau makan kat Tutti Fruity ty habis limaplohengget memang tak kenyang...kalau time duit byk je leh gi situ...kalau tak, beli airkrim 1 bekas makan kat rumah aje..he he...

Siti Asiah said...

MsRED tiga2 boboy ye, Asiah plak dua2 gegirl...sonok tgok boyfriend msred mamam tu, cam best je anak ramai kan...mst meriah ngan karenah dorang...insyallah thun dpan nk tambah ahli kuarga...hihi

nuyui a.k.a miss YUI said...

nyum2 sedapnya..

lieyalatif said...

amboi pandai anak2 msred makan telur separuh masak....anak2 lieya mase kecik2 suke..skrang kalo bagi tak suke plak dah hahaahah...bagus gak, leh mak nye sebat sorang2 kakaakakak

EZAN IDMA said...

waa best sgt kalau hari2 cmni kan

eB said...

eh kita dekat ke yang? u kat ner? cam best jer... cam nk jumpa jerk... he3

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno