December 28, 2013

JOM BERKENALAN

Assalamualaikum.....





Who doesn't love Saturday? Mungkin ada segelintir yang tak suka Saturday, tapi kebanyakan kita memang love Saturday, rite?

Pagi ini, Ian Syamie lah yang paling seronok. Dia tak sabar-sabar nak pergi sekolah, katanya sejak dua tiga minggu ni, hari-hari dia tanya bila dia nak pergi sekolah? Bila tengok dia eksaited nak ke sekolah, msred lagi lah eksaited. Memang tak sabar nak hantar dia sekolah.

Pukul 9 am tadi, majlis suai kenal kat Tadika Kemas. Hari bayar yuran tadika. Tapi Yuran Tadika Kemas memang murah, kelas pun dari 8 am sampai 12 pm je. 4 jam je sehari. Ian baru 5 tahun, kesian pulak kalau nak hantar tadika yang full day tu. Relaxlah sikit tahun ni, tahun depanlah kalau nak hantar tadika swasta yang full day. Tahun ni biar Ian main-main dulu.





Ian Syamie duduk diam je kat situ sampai habis majlis. Hahahaa..... tadi beria kata nak gi sekolah, nak main dengan kawan-kawan. Bila dah sampai malu-malu pulak, kawan-kawan tegur Ian Syamie senyum malu-malu hamster pulak.

Aktiviti yang budak tadika paling suka, main.

Ian Syamie layan video CN Blue, Where Are you....


Hari Khamis next week, Ian Syamie akan start sekolah. Ian eksaited, msred eksaited.

14 comments:

Qashmere said...

Hari orientasi ye...mesti dia seronok jumpa kawan baru. Tapi ada yang nangis sebab baru nak adaptasi tempat baru

nanakimie said...

ololo.hensemnya ian syamie:)

p/s: wah blog akak da berwajah baru,cantik!

Puan Mell said...

wahh.. syoknye.. xpe.. taun mula2 buat dia relex2 dulu. kenal skool camne.. berkawan2..hehe

yeaahh.. dah ada header. hihihi.. comey2.. sy suka!.

Norhasniza Khalid said...

teringat masa anak mama dulu masa tadika, bukan menangis, siap halau kita balik rumah, hihi

* blog berwajah baru yang cantik...

Boleh jenguk mama di sini.. Mommy As Blog

aizamia3 said...

Betullah msred.. anak yg nak sekolah mak terlebih teruja. Ai pulak Isnin ni.. berdebar-debar pulak rasanya.. hehehe..

ezyra daniel said...

haha siap layan cnblue..jadi kpoppers la lepas nie ..
sye klik INTI^^

ZalinZalina said...

Bagusnya Ian Syamie tak nangis.. harap Ian okey bila start sekolah nanti :)

Sally Samsaiman said...

okay, sally ada pesaing yg minat cnblue...hahahaha....bagus la little boyfriends suka g sekolah :)

Liza Licha said...

anak sedara licha semua muka no feelings je

QA's ~ mamapapa said...

yeayyyy!!same here..eechaa pun bakal ke tadika kemas nti :)

QA's ~ mamapapa said...

yeayyyy!!same here..eechaa pun bakal ke tadika kemas nti :)

aisya said...

comelnye lah.. hehe.. dia yg excited nak pergi sekolah ye.. :D

deno said...

comelnya hero.... suka dia nak masuk sekolah ya... ^_^

Affy Afiqah said...

alamak aiii, ian pun layan kpop ihiks :)
selamat bersekolah ian!!

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno