December 02, 2013

I WAS A BAD SISTER


Assalamualaikum....

Pada zaman dahulu kala, sewaktu msred berumur 7 tahun dan adik msred yang kedua berumur 5 tahun, mak telah menghadiahkan tabung buluh untuk kegunaan kami. Msred dan adik memang rajin menyimpan. Msred dan adik sangat suka memasukkan duit syiling ke dalam tabung. Hari-hari msred dan adik masukkan duit syiling dalam tabung. Amalan mulia kan?




MR GOOGLE

Amalan tak berapa mulia yang msred buat waktu berumur 7 tahun yang melibatkan msred, adik msred dan tabung buluh adik msred. Waktu tu msred pernah memujuk adik msred supaya mengeluarkan duit dalam tabung buluh untuk beli cekelat. Msred cakap kat dia kali ni kita beli cekelet guna duit tabung dia. Next time guna duit tabung msred pulak. Adik msred yang berumur 5 tahun kata ok. Hheee.....

Ya, msred adalah bad sister sebab 'next time nak beli cekelat pakai duit tabung msred' tak pernah berlaku sebab everytime pon kalau nak beli cekelat akan guna duit tabung dia.

Itu flashback yang tak dapat msred lupakan. Tak tahulah dia ingat ke tak. Takut nak tanya. Heheeee....




I love you my sista.... Soooo sorry.

Sekarang ini, msred adalah seorang kakak yang baik. Sekian.

7 comments:

Deqla Manjew said...

hihi.. bkn jahat kak..tp nakal jer..biasalah bebudak kan... tp sekrg kan dah jadi kakak yg baik.. bgs lah tu.. =)

Ena's Stories said...

Kesian adik tu...mengalah demi kakak..

Nurzakiah Hanum said...

salam isnin
dan selamat pagi

nuyui a.k.a miss YUI said...

tringt kembali..hihi

aizamia3 said...

terbalik pulak dak Adik kena mengalah kat dak Kakak.. hehehe..

ZalinZalina said...

Saya selalu cakap kat anak pompuan saya bila diorang bergaduh, kan best awak ada kakak, yang awak ni lak ada adik...ibu dulu ada abang aje.. memang dulu tabung saya yang selalu jadi mangsa..he he..

ezyra daniel said...

teringat pulak time kecik2 sye pon de tabung jugak hehe..done follow sini

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno