December 23, 2013

FUN TIME AT GABAI WATERFALL

Assalamualaikum....

In two weeks, sekolah dah nak bukak dah. Masa sekolah menengah dulu, bila cuti sekolah dah nak habis dah, mula lah rasa tak best. Malas je nak sekolah balik. Masa sekolah rendah ok, eksaited nak sekolah balik, nak jumpa kengkawan balik. Bila dah besar je malas nak gi sekolah. 

Last weekend, bawak boyfirends gi main-main air kat Air Terjun Gabai Hulu Langat. Pegi ngan wan and atok. Walaupun air terjun Gabai ni dalam hutan, masuk tetap bayar, jangan ingat free. Heee.... Seb baik singgit je.




Dalam perjalanan singgah beli doyan. Tak banyak, dua biji je.




Sampai terus makan jajan. Tengoklah si Iffan tu, sibuk makan yang adik dia punya.



Si Iman menangis sebab dia tak sabar dah nak berendam, tapi yang lain sibuk makan doyan. Hahahhaaa

Si Iffan gila makan doyan macam mama dia. Sebelum main air, makan doyan dulu, memanaskan badan sebelum berendam.


Dia orang jarang main waterfall, tu yang berkepit je ngan wan dia tu. Hehehee...Msred tak turun, sebab tak tahan sejuk. Air waterfall sejuk dia lain, lagi sejuk dari air pool biasa, tak tahan. Maklumlah dah tua.




Antara percutian yang murah, tak banyak belanja, janji seronok kan.



18 comments:

shura shushi said...

huh durian..! sedapnya kalau dapat makan ni

Nurzakiah Hanum said...

durian tue

syawalsimpsons said...

sedap tu makan derian sambil mandi..pastu naik balik peut lapar..makan balik derian...perggghhh

Rai Ourkizuna said...

sejak ada anak ni tak penah bawak diorang pegi waterfall.. belum berani lagi.. rindunya nak ke waterfall..

mama maman aka yana said...

besh.. main2 air sambil2 mkn durian.. mabeles..:)

faraherda.razalan said...

Bestnya! Dah lama tak piknik kat waterfall. Tapi anak sy asma. Tak berani nak bawak dia berendam sbb air sejuk. Sobs...sobs...

Fiza Rahman said...

Bestnya. Dah lama tak mandi sungai.

Puan Mell said...

lamanya tak ke air terjun.. syoknya...

ZazaMyMoon said...

hahaha zaman skrg ni nak pergi dalam hutan pun kena bayar.. OhMyMoney!!

Eh suka lah.. sebelum berendam makan durian dulu.. bagus tips tu.. air sungai kan sejuk, lepas makan durian badan panas so boleh berendam lama2 ;P

Cik Puan Rara said...

mandi air terjun sambil makan doyan.perrgghhh heaven!

Deqla Manjew said...

mkn doyan byk2 pastu berendam bagi sejuk badan.. hihi.. ok sgt la tu kak..

shaFazie said...

wow durian..like..
dh lama tak mandi air terjun..

Sarah Mohd Saleh said...

sg gabai antara sg yang terbaik utk dilepak bersama ;D

Norhasniza Khalid said...

bestnya.. air terjun sejuk...

Bitt (double IS) said...

Adoii siap ada package durian tuh..janji anak2 happy dah legakan

aisya said...

pernah pergi sekali kat sini. sejukkk.. hehe

Mime MF said...

syoknya makan doyan smbil mndi sungai..berkelah betoi ni..:P

Affy Afiqah said...

kesian tengok muka iman menangis...huuuu

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno