December 18, 2013

DAPAT DUA BANGGUNAN

Assalamualaikum...



Last week pergi Tabung Haji di Anggerik Mall Shah Alam. Nak ambil borang Permohonan Pemotongan Gaji Bulanan untuk dimasukkan dalam akaun Tabung Haji Msred. Sebelum ni dah buat pemotongan, tapi sekarang nak tambah jumlah pemotongan untuk setiap bulan. 

Msred buka akaun Tabung Haji untuk boyfriends msred Iffan, Ian dan Iman. Dalam borang tu msred buat pemotongan gaji msred untuk dimasukkan dalam akaun ketiga-tiga boyfriend kecik msred. Dapatlah tiga tabung Banggunan Tabung Haji yang glamer ni, untuk satu sorang. Tapi satu msred dah bagi adik msred. Dia nak satu. Jeles lah tu dia tak de.


Saja je buka akaun tabung haji untuk boyfriend kecik msred. Kalau terdesak nak pakai buat belanja sekolah ke, keluarkan ajelah. Tak semestinya khas untuk belanja haji dia orang.

Ingat nak register je dia orang terus untuk pergi haji. Sekarang ni kalau register, lagi 50 tahun baru dapat pergi. Sesuailah kalau register sekarang. Umur diaorang 50 plus nama dah naik. Tapi Iman punya total tak cukup pulak nak register. Kena ada at  least RM 1300 account balance baru boleh register. Lain kali lah register untuk dia orang.


20 comments:

Sya Nadia said...

lama dah xjenguk akaun tbung haji sy..tah apa la ceritanya..

syawalsimpsons said...

register dapat tabung erk.,...sue register untuk anak2 tak dapat la..kikikikikki

izan mama mia said...

tak bk lagi akuan tuk mia....

izan mama mia said...

tak bk lagi akuan tuk mia....

Deqla Manjew said...

ada lagi eh tabung camni.. dedulu masa kecik deqla ada gak 1..

psstt.. banggunan ker bangunan kak?

Nurzakiah Hanum said...

suka tabung nie

Rasp said...

kalo i jeles dapat tak bangunan tu satu hehehehhehehe...

kkdg tu sis, tak sampai 50 tahun dah dipanggil utk pegi...
mmg sesuai register awal2...
anak-anak i semua i registerkan...

Affy Afiqah said...

memang bagus ada acc tabung haji ni sejak dari kecil :)

Cho Zila said...

ala baru buakak acc tabung haji tak dapatpun tabungtu.. oo lupa akak buka kat bank islam...

Tuan Juhaida said...

salam, done follow here.bagus tu menabung.saya pun buka juga account tabung haji untuk anak2

Rai Ourkizuna said...

terlalu ramai yang menunggu giliran nak pergi haji kan..

Puan Mell said...

nak bukak jugk la kat syukrii.. legend tabung syiling tabung haji ni.. sy kecik2 pun ade satu. hehe

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

teringat masa kecil dulu dapat tabung ni.. bagus register awal untuk pergi haji tu..

faraherda.razalan said...

Register utk anak, tak boleh guna EPF?

intanfirdaus247 said...

tabung ni zaman kecik2 dulu pon ada satu...

Cik Puan Rara said...

tgk entry akk ni.baru teringat duet princess x masuk bank lg.adehhh~

Fiza Rahman said...

Masih ada lagi tabung ni erk.

Iela Fazielah said...

wah untungnyer dpt tabung tu.. ila daftar anak ila xpernah dpt tabung langsung... jeles ok

Pha Is said...

owh.. bangunan tabung rupanya..

azizah :) said...

jijah buka akaun buku tabung haji utk hakimi xdapat tabung pon... sedihhh :(

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno