December 30, 2013

BILA TAK BAHAGIA

Assalamualaikum....



Kenapa kebanyakan daripada kita ni suka menyalahkan makhluk lain, benda lain kalau hidup kita tak bahagia? Bila hati tak happy?

Bila duit tak cukup ashik nak salahkan bos tak bagi bonus. Bila putus cinta salahkan boyfriend girlfriend tak perfect. Bila weekend membosankan salahkan kawan tak nak teman gi tengok teater 'Bahayanya Wanita'.

Kebahagian kita, samada hati kita happy ke tak, kita sendiri lah usahakan. Janganlah harapkan orang lain buatkan kita happy.

Kalau bos tak bagi bonus, belanjalah ikut kemampuan lagipun rezeki datang dari Allah, bukan dari bos. Bila frust putus cinta, anggap itu bukan terbaik untuk kita, dah clear kan dia tak mampu bahagiakan kita. Kalau kawan taknak teman pergi tengok teater 'Bahayanya Wanita' ajaklah mak abah. Lagi best, silap-silap tiket pun mak abah belanja.

Nak bahagia, usaha sendiri, minta dengan Allah. Dia dengar. Orang lain tak nak dengar, Allah dengar.
posted from Bloggeroid

14 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

betul..Allah kan ade :)

izan mama mia said...

bahagia dtg dlm pelbagai cara...

QasehnyaRania said...

betul tu

sudipVSsenduk said...

Alhamdulillah, baru dapat bonus.. lalala

Nour Adieb said...

bersangka baik. Allah Maha Mengetahui :)

Asha Lya said...

betul betul hihi...semuanya terpulang dari diri sendiri

Nurzakiah Hanum said...

betul2

Mime MF said...

betul...apa sj mintak dgn Allah..:)

MyCherita said...

salam Ukhwah.. membalas kunjungan saudari.. terima kasih kerana singgah di blog Mycherita.. :-)

ZazaMyMoon said...

betul tu.. Allah maha mendengar, Allah maha adil..

Nurul said...

Yup, memang betul... Nak bahagia kena usaha sendiri dan berdoa kepada Allah... ^__^

zacky786 said...

skong

Miss Ika said...

bahagia tu ikut kepada diri sendiri, u need to fight fot it

mimie farid said...

Aaaaa best!! betul kak. =)

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno