December 19, 2013

BILA BOYFRIEND CAKAP SAYA GEMUK

Assalamualaikum.....

Semalam, oleh kerana kereta tak boleh start sebab masalah bateri, maka pergi kerja dihantar dan dijemput oleh orang lain. Waktu punch out office pukul 6 pm. Tapi yang berjanji nak jemput balik tu datang lambat. Sampai rumah dah penat. Lepas kemas rumah yang bersepah dengan toys hasil kerja little Iffan, Ian dan Iman, mandi terus Maghrib.

Lepas tu dah penat dan malas nak masak. Baru berkira-kira nak dinner luar, Prosperity Mc D ke. Tapi belum decide. Lepak-lepak dengan boyfriends kecik. Tetiba Iffan cakap...




"Mama. Mama ni gemuklah"
picca lama...

Hah, amek kau. Sentap tak?

Sentap tak bila boyfriend kata kita gemuk?

Dia tak tahu kita gemuk sejak ada dia dan adik-adik dia tu.

Boleh tak salahkan anak bila kita semakin chomel macam dipam-pam?

Dah, tak jadi belanja dia orang dinner. Dinner rumah je, no Mc D.


- Posted using BlogPress from my iPad

24 comments:

Nurzakiah Hanum said...

hihi

nuyui a.k.a miss YUI said...

trus mama dia merajuk..hiih

Amanda Suria said...

erk..sungguh kah dia sound macam tuh....apakah benar...sentap for sure mamanya kan..

Acik Erna said...

hi hi nyesal anak cakap..tak dapat makan McD

Shafiq Hashim said...

Blogwalking dekat sini..

http://shafiqhashim.blogspot.com/2013/12/permohonan-br1m-30-2014.html

syawalsimpsons said...

mama merajuk je bila boypren cakap gitoo kan..tak pe gemukk cumill manja2 gitoo kan...

Rai Ourkizuna said...

hahaha..boyfriend kecik cakap lagi sentap dari kalau boyfriend besar cakap..

ZazaMyMoon said...

hahaha sentap 100hari dibuatnya :p

Iela Fazielah said...

haha... kelakar la kamu ni

Nurul said...

Gelak kejap bila baca entri ni...
anak lelaki nurul pun br je bbrp hari lepas ada cakap "mama ni dah gemuk la" ish2...
Kena diet ni... :(

ct kektus said...

sentap hati bila dikata gemok. -_- tak de kias2 dah. huhuu


tapi, kalau gemok nampak comel, apa salahnya kan kak. heheee

Nory Zoulkefle said...

nory yang belum beranak lagi ni pon badan macam berpotensi nak gemuk jugak lepas bsalin nanti...huhuhuh...takutnya nak tgk cermin skrg..heee

Pha Is said...

haha.. mesti sentap habis..

azizah :) said...

hehehe comel mama merajuk yer... biasalah kak.. pas bersalin mmg badan di pam2 kan.. bukan sebab tak jaga badan ke ape...hormon tu...hehehe

Sya Nadia said...

hahahaa..kesian...xdpat mc D.. :)

Deqla Manjew said...

comey sungguh bf akak.. heee.. pengakuan berani mati yer dia bg kat akak.. ;p

Miss Ika said...

hehe, jom sis kita berdiet. ingat tahun depan nak start diet,.
http://notamanjaku.blogspot.com/

Liza Licha said...

hehe. saya tak de boyfriend

Aziela said...

Hahahahaha....selalu jer akak kena. Memang lepas tu merajuk sebulan...hahahaha

♥♥ Nur ♥♥ said...

Berani sungguh BF kecik akak tu...hihihihi

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

terus hilang mood nak makan di luar.. budak-budak selalu berani cakap jujur.. kadang tu mereka pun pandai bergurau juga..

Mime MF said...

hihi sentap gak tu..apa la BF ni..

Affy Afiqah said...

ahahahaha eksian dorang kak tak dapat mcD...

Affy Afiqah said...

*kesian

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno