December 05, 2013

BILA BOS PANGGIL MASUK BILIK

Assalamualaikum.....

Biasalah hujung tahun ni kan, kalau bos panggil masuk dalam bilik dia, nak buat Appraisal. Tahun depan boleh dapat gaji baru kan? InsyaAllah.


bos sape ntah ni...


Tak tahu lah apa msred merepek dalam bilik bos tadi. Rasanya bos hentam msred ke, atau msred hentam bos? Last sekali, bos tanya ada apa-apa suggestion untuk company tak? Msred jawab....

"Bos, apa kata kita buat Bottom to Top Appraisal."

Bos cakap, "Meaning?"

" Means, lepas ni kita buatlah staff buat Appraisal kat bos-bos pulak."

Hahahhaa..... Boleh tak suggest camtu? Ok tak? Adil tak? Tak tahulah bos msred tulis tak suggestion tu dalam borang appraisal msred.


ni kalau msred sendiri isi...hheee...


Itu cerita dalam bilik. Bila keluar bilik bos, office mate msred tanya...

" Cane? Naik gaji tak?"

Msred cakap, tak tahu. Bos tak cakap.

Itu biarlah Allah yang tentukan. Rezeki tu kan datangnya dari Allah. Bukan dari company, bukan dari bos. Terima sahaja rezeki yang Allah dah tentukan. Naik gaji ke tak, Alhamdulillah.



sape terasa?....


-Posted using BlogPress from my iPad

6 comments:

Nurzakiah Hanum said...

macam2

Deqla Manjew said...

kalo naik gaji best la kan.. tp apa2pun keje tetap beres ye dak..

Rai Ourkizuna said...

payah dapattt...huhu

joehaz said...

kecik hati, igtkan masuk bilik bos dapat info naik gaji. adeh.!

Mas Zull said...

assalamualaikum msred....hehheeee macam2 jer kan...;)

Mime MF said...

kalau gaji naik alhadulillah...rezeki..hehe

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno