December 17, 2013

BIG SUMMER POTLUCK

Assalamualaikum....

Last weekend, adik msred ajak buat Potluck di rumah dia. Owh, jemputan yang tak bisa kutolak. Kalau bab makan msred memang takleh menahan. Laju je say yess....! Lagi laju daripada kalau orang ajak kawen?



Janji pukul 11 am kat rumah adik, pukul 12 pm baru sampai. Mak msred lah, macam biasa janji melayu dia, mesti lambat. Hheee.... Setiap kali potluck, msred secara otomatik akan mengoffer kan diri bawak dessert. Kalau suruh bawak lain malu, sebab msred tak pandai masak.

Haish.... bini sapa lah tak pandai masak tu.


Menu daging and ayam marinate... cendawan my feveret.

memula makan dengan sup....



then baru grill.... yang ditunggu-tunggu...

small vvip guest dok meja khas.... 




Inilah dessert yang msred prepare untuk potluck ni, melalui kaedah mengorder kat kat kawan office msred. Nom nom....

Cuba teka berapa slice msred makan cheeskut ni?

24 comments:

Nurzakiah Hanum said...

seronoknya

intanfirdaus247 said...

fuyooo seronoknya..hehe..ala2 korean bbq grill tu..err lima potong kot cheesekut msred mkn..hehe

lieyalatif said...

lieya pun mcm msred gak...kalo ade potluck laju2 cop nak bawak dessert ekekekeekek....

meriah tgk makan2 gini...sonok makan ramai2 camni....

nuyui a.k.a miss YUI said...

rasa lama tak buat cheesekut..

Rasp said...

best oooo makan ramai2 gini...
makan rebut2 lagi menyelerakan hehehehehe...

Cik Puan Rara said...

woooweee potluck ni mmg best kan! haih xsbr nk buat makan makan family pulak.

Cik Ngah said...

seronokkan..makan ramai2 heehheee

Normi Nieza said...

wah..sdapnya..:)

syawalsimpsons said...

tak penah makan lagi chessekut ni...bestnya pot luck

Rai Ourkizuna said...

nomnom.. tiga slice? ahahaha

Sya Nadia said...

bestnya mcm ni...lama dah xbuat..

Cik Asma BLuppy said...

kemain seat vvip tuk kecik2 tu. cute sangat. hehe.

Amanda Suria said...

bestnya cheesekut..ari tu my sis ada buat...sedap sampai x cukup...

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

wah.. sedapnya.. :D

Nurul said...

Waa... sedappnya nampak cheesekut tuh.. nom nom... hehe

Salam kenal ^__^

Puan Mell said...

tang dessert tu yg tergoda.. haha

eintan nurfuzie said...

mcm best plak

Mime MF said...

bestnyer..makan2 ni sy pun suka..hehe nmpk sedap plak dessert tu..:P

- said...

ni mesti makan berpotong2 tak terkira dah..keh keh keh.... :p

Affy Afiqah said...

wahhhhh best ni :)

Vee said...

steambot tuh . dah lama x pekena .

ZalinZalina said...

Saya kalau potluck bawakkan kuih atau kek aje..masak2 ni kureng sikit :)

Deqla Manjew said...

wahh syoknye potluck gini.. tambah2 selera mkn..

Iela Fazielah said...

WOW! SERIUS SEDAP... ILA XTERFIKIR NAK MASAK GRIL DLM PAN TU..NNT LEH CUBA

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno