November 18, 2013

THE HEIRS, MARRY HIM IF YOU DARE

Assalamualaikum.....

Masa zaman U, free time layan siri Jepun. Suka sangat sebab ceritanya banyak suruh kita pikir. Bila zaman Korea melanda, layan Korea pulak. Penyakit yang entah dari mana datangnya tu melekat sampai habis belajar.

Bila dah berhasben, tak layan dah Korea. Bukan dah tak minat tapi dah takde masa. Baru-baru ni, berjangkit balik penyakit Korea ni dari office mate yang rata-ratanya bebudak muda yang belum berhasben, apatah lagi ber baby.

Adik-adik Msred di office suruh...

"Akak, tengok The Heirs. Best ni, Lee Min Ho berlakon. Akak suka Boys Over Flower kan?"

Memanglah Msred suka BOF tapi bukan sebab Lee Min Ho, sebab Kim Hyun Joong. Layan kan aje. Komen, Tipikal. Memang macam BOF.



Adik yang nombor dua pulak suggest, " Tengok Marry Him If You Dare lah akak. Ada Jung Yong Hwa. Akak suka kan?" Ha... tu macam betul tu. Komen, ok lah. Lari sikit dari cerita cinta biasa Korea. Pelik dan mengarut. Tapi lagi best dari The Heirs, pada selara Msred la.



Ini pulak bukan Hero Korea. Ini Ian Syamie boyfriend Msred yang sedang sibuk nyanyi lagu Korea, CN Blue.



Ok... tatau nape kalau update blog guna ipad gambarnya jadi blur....

- Posted using BlogPress from my iPad

7 comments:

Hidayah said...

dayah dah lama sangat tak layan drama bersiri nih.. tak kisah la Negara mana pun hehe. mcm malas nak tunggu satu episode ke satu episode.. :)

Nurzakiah Hanum said...

macam best nie

AmyZana said...

Personally I also think that Marry Him If You Dare lagi menarik dan The Heirs tuh typical. The Heirs tuh jalan ceritanya seolah2 remake daripada BOF. Marry Him If You Dare nih lain sikit sebab plot twist dia. Buat kita tertanya2 nanti ending dia apa jadi sebab ada banyak kemungkinan yang akan berlaku

Queen Teratai said...

ms.red.. rindu.. ingt dh x menulis lg.. sblm ni try masuk blog ms red tp x blh... ;)

Anis Athia said...

Anis tgk the heirs kat tb.. Yg marry him if you dare ade kat tb tak? Anis pun suka yong hwa... :)

Cik Puan Rara said...

tgh layan cite ni jugak! hehehe

aizamia3 said...

dah lama tak layan drama dari Korea.. ada jugak bagi hint kat en. suami nak beli pakej kat asteruk tu tapi bila fikir balik.. eemm. tak payahlah.. rasa macam membazir sebab bila masa nak tengok ntah.

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno