November 19, 2013

SUKA PAKAI SWEATSHIRT DIA

 Assalamualaikum.....


Setiap kali tengok Mr Hasben pakai sweatshirt dia mesti nampak macam cun je. Tak tahulah mana yang lagi cun, Mr Hasben ke atau sweatshirt yang dia pakai. Sukalah tengok. Sejak kawen ngan dia, Msred tersangatlah suka 'pinjam' sweatshirt Mr Hasben.

My definition of 'pinjam' here, memula kata nak pinjam pas tu asik Msred je yang pakai pas tu terus tukar hakmilik kekal kepada msred. Hahaa.....  Inilah contoh design sweatshirt Mr Hasben yang berjaya Msred tukar milik kepada nama Msred. 

Tak tahulah nama fesyen ni, yang macam t shirt tapi lengan panjang ni. Yang design cenggini, msred paling suka pakai bawak tidur. Sebab selesa sangat. Msred ni memang tak tahan sejuk. Bukannya tidur pakai air-cond pun, pakai kipas je tapi still tak tahan sejuk. Kalu Msred tidur sorang memang tak pakai kipas.

Yang desing cenggini pulak Msred suka pakai waktu siang, bersantai kat rumah. In love betul dengan hooded sweatshirt ni. My favorite. Susah kalau nak pakai bawak keluar sebab hooded tu susah nak sembunyikan dalam tudung, nampak besar je.




 Design yang ni pulak selalu pakai kat rumah waktu siang. Selalu jugak pakai bila keluar, bila time malas lah sesangat nak melaram tu, pakai sweatshirt yang cenggini je. Senang.


Sejak dari muda sampai ketua Msred memang suka dengan sweatshirt. Tapi sekarang ni asik amik Mr Hasben punya sweatshirt je. Dia kata,..

" Orang beli baju tu mahal-mahal nak pakai pegi jalan, sukati je amik pakai duk umah, buat baju tidur pulak tu. Dah buruk dah, ganti balik!!!"

Sorry lah Mr Hasben. Nak beli sendiri malas, amik yang dah ada kat rumah je lah. Love yaa...

Note: Picca di atas Mr Google punya, bukan sweatshirt Mr Hasben. Kalau Msred amek picca Baju Mr Hasben nanti takut dia cakap, " Watpe amek gambar baju bagai ni? Nak jual online ke?"


7 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

semua cntik2 tu..tmbh2 yang first..

idaymohdnor said...

Suka yang no dua. smart skit. hehe. Untunglaa ada suami,boleh pinjam baju. iday lom kawen lagi. hihi.

:)

Nurzakiah Hanum said...

yang first cune

Queen Teratai said...

kan... harta suami.. isteri punya juga.. hehehehe

Deqla Manjew said...

hye red sis... deqla pun lama x singgah sini... sihat? cantik2 la design sweater tu...

izan mama mia said...

wah mmg kalau sekarang cuaca sejuk best je pakai bj cam nih..nak buat tido lg lena..

piqa da bajitos said...

huuuu suke merah tu
tp kite nak share2 pon kawen pon dak lagi
aaaaa

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno