November 22, 2013

RICH MAN, POOR WOMEN

Assalamualaikum....

Dah lama sangat tak tengok Japanese Series. Last sekali tengok Gokusen tahun berapa entah tak ingat. Sekarang ni tengah melayan The Heirs sebenarnya. Tapi tetiba terasa bosan pulak sebab asik tengok cerita yang sama, lelaki kaya perempuan miskin banyak halangan bercinta tapi still happy ending.

Tangan tetiba terklik cerita ni, tengok first episode terus tersangkut. Plot still sama, lelaki kaya dengan perempuan miskin, tapi presentation dia fresh sikit dan tak slow macam korean version. Anergetic, hero dia. Yang paling msred suka, betapa straight forwardnya title dia.

Lelaki Kaya, Perempuan Miskin.




Kan senang kalau tulis tajuk macam tu, straight to the point, kelakar pun ada kalau baca tajuknya. Msred baru tengok sampai episod 2. So far, very nice. Entertaining, pada msred la. Especially part heronya punya kelemahan, dia susah nak ingat nama atau siapa yang dia pernah jumpa.

"Oguri Shun plays Hinata Tetsushi, an affluent man whose personality is on the contrary, speckled with flaws. A CEO of an IT firm who is published on Forbes as a billionaire, Tetsushi attained his fortune through chance and pure luck. A woman who meets Tetsushi and eventually becomes attracted to him is Sawaki Chihiro, played by Ishihara Satomi. Chihiro is a hardworking college student at Tokyo University who has prepared for her future as much as she possibly could through studies and obtaining licenses. Despite her efforts, she has yet to land a job. Upon meeting Tetsushi, she begins to unravel a genuine pureness inside him and solitude resulting from such pureness, which eventually draws her closer to him. The two repeatedly conflict each other, but little by little learn about one another to grow and develop together...A Cinderella story of the real world. Will the two be able to compromise their values and lifestyles to become a happy couple?"

Foot note : Lagi satu nape msred suka Japanese siries sebab dia lebih pendek dari Korean. Cepat sikit habisnya.

6 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

lama giler tak layan citer jepun!

Queen Teratai said...

yela.. dh lama x layan cerita jepun mahupun korean ni.. korea tu yg malasnya mmg panjang berjela.. hehehe

Nurzakiah Hanum said...

:)

shehan ismail said...

dah lama x komen sini. hehehehe.

Rai Ourkizuna said...

baru je tengok balik gokusen.. rindu matsujun..hahaha.. mamat yg jadi rich man ni pun pelakon dalam gokusen kan.. cam best je..

ZalinZalina said...

Dulu saya pun suka layan drama Jepun..paling best Beautiful Life.. sekarang ni asik drama korea aje.. ye la kan..cerita asik lelaki kaya pompuan miskin..he he...

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno