November 25, 2013

MABUK DI PEJABAT

Assalamualaikum.....

Kesian dia. Ada sorang budak opis msred tengah mabuk pegnen sekarang ni. Langsung tak boleh makan. Dia kata semua benda dia makan termasuklah kalau dia minum air kosong, semuanya keluar balik.

Dari mula dia mabuk sampai sekarang ni, dah bermacam jenis makanan msred suggest kan kat dia, semua dia try tak jalan. Tak sempat proses keluar balik. Susah juga macam ni. Boleh dehidrasi ni.

Teringat masa msred mabuk pegnen, muntah-muntah juga tapi ada makanan yang msred bule telan. Nasi kosong tanpa sebarang kuah dengan ayam goreng. Lain semua takleh jalan. Ok lah tu at least dapat jugak makan. Kawan msred ni langsung tak boleh makan.

Teringat lagi ada orang yang mengalami masalah sama dengan kawan msred ni, sampai kena marah dengan nurse. Nurse suruh lawan, kena makan jugak nanti takde tenaga. Yang buat tak puas hati ni, bukannya si preggy tu tak lawan, dia paksa jugak diri dia makan, tapi keluar balik. Nak buat macamana? Tak bestlah nurse tu marah, patutnya bagilah semangat ke apa ke? Kesian tau orang mabuk pegnen yang tak boleh makan langsung ni.

Msred pun dah habis idea nak suggest kat budak opis msred ni nak try makan apa yang tak muntah balik. Kesian dia lemah je gi opis.

- Posted using BlogPress from my iPad

9 comments:

Zira Aziz said...

..kesian dia..dugaan ibu mngandung..semoga d permudahkan..insyaAllah..

aizamia3 said...

Moga dia kuat sepanjang tempoh mengandung tu. Moga dia dan baby sihat hendakNYA.
Kalau tak boleh jugak, nampak gayanya kena check in kat hospitallah jawabnya.

nanakimie said...

huhu..sian kawan akak...

btw kak,jomla join giveaway tu,simple je syaratnya,tapi hadiah sangat2 best! mana tau ada rezeki akak menang cash/ephyra:)

http://www.mialiana.com/2013/11/giveawayephyra-serlahkankejelitaananda.html

Nurzakiah Hanum said...

moga kuat

Rai Ourkizuna said...

kesiannya..dugaan betul tu..kalau dah sampai minum air kosong pun muntah, saya pun tatau nak suggest apa.. tapi kan..saya pernah dengar.. kurang vit B menyebabkan morning sickness teruk..tapi kalau dah makan apa pun muntah macam mana nak telan vit B complex kan..

sori..tak dapat nak bagi suggestion.. kena trial n error la..

Ann Ishak said...

masih kagum lagi dengan kawan msred tu, dia masih gigih lagi pegi kerja walaupun tak makan apa2.

Cho Zila said...

alahai gituler jadi wanita tak semuapun mudahkan.. moga dia kuat hendaknyer...

Sue said...

Aiyo... sememangnya setiap orang ada sahaja cerita pasal ngandung.

Tapi jenis macam ini..aisey man :)

nuyui a.k.a miss YUI said...

kesiannya dia..

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno