November 25, 2013

CARA MEMUJUK BOYFRIEND MERAJUK

Assalamualaikum.....

Rasanya, stress lagi kalau time kita merajuk ke, atau lagi stress kalau kita yang kena pujuk orang yang merajuk? Ermmmm..... 


tatau anak sape yang merajuk ni....


Boyfriend msred yang bernama Iman Zary Haqimie, sibongsu yang suka sangat merajuk. Lepas tu keras hati pulak tu. Bukan senang nak pujuk dia. Entah perangai siapa lah yang dia ikut tu. Keras hati. Tu yang kadang-kadang msred malas nak pujuk dia. 

ni Iman tengah merajuk lah ni.....

Iman ni kalau dia merajuk, ada dua cara. Kadang-kadang bila dia merajuk dia suka marah-marah. Yang ini susah nak pujuk. Kalau time msred sabar, msred pujuklah baik-baik. Memula mesti peluk dia. Tapi Iman punya keras hati tu, dia tak nak kita peluk dia. Msred paksa peluk dia, pas tu tepuk ke, gosok ke belakang dia sambil tanya, 'Kenapa ni Iman?' Tanya je dia sampai dia jawab. Selalunya bila dia dah jawab tu, mengamuk dia dah kuranglah tu. Hati dah lembut sikit.

Cara kedua, Iman suka buat-buat nangis. Kalau tengok muka dia time ni memang kelakar. Tahu sangat dia buat-buat nangis. Senang sikit nak pujuk. Bila msred peluk je dia, Iman terus diam. Pas tu belum sempat msred tanya kenapa, Iman dah bagitau dah kenapa. 

Tapi ada time nya msred tak de mood nak pujuk, msred just peluk je Iman sampai dia cool down sendiri. Selalunya Iman merajuk pun sebab abang-abang dia kacau dia. Isu biasa je. Peluk je dah lah. Iman boleh cool down sendiri.

Pada sesiapa yang tanya macamana nak pujuk chenta hati merajuk pulak....

" Sila lah pikir sendiri." Boleh ke jawab cam tu?

6 comments:

Nurzakiah Hanum said...

ala tianya

Rai Ourkizuna said...

boipren yang ni kalau merajuk lagi haru.. tak keruan nak buat kerja jadinya.. hahaha..

mrs kayrul said...

serius betul muka boypren merajuk tue...hehehe

Puan Mell said...

boipren kite lau merajuk abih banting badan. hahaha.. tp kejap jer. bg upah nenen senyap. kohkoh.

shaFazie said...

mcm anak buah azie kalo merajuk dia senyap je ...lepas tue ok sendiri kdg kelakar lak

shura shushi said...

akak, mana hilang? lama senyap

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno