October 15, 2012

THANKS TO IAN SYAMIE

Assalamualaikum.....

Last week, eh salah. Last two week hari Khamis msred cuti. Hajat dihati nak menyelesaikan segala urusan tertunggak dah berapa lama dah. Akhirnya dapat jugak diselesaikan.

Pagi-pagi mandikan dan siapkan si Ian. Kali ini msd pilih Ian untuk temankan msred keluar untuk aktiviti yang membosankan kalau keluar sorang memang boleh buat msred bosan dan stress.

Memula pergi JPJ kat Padang Jawa. Nak tukar gambar lesen. Gambar lama gambar waktu muda. Nak tukar gambar waktu dah sedikit tua sekarang ini. Nasib baik sekejap saja, tak sampai setengah jam. Msred yang bosan tak boleh nak main game kat tab sebab kalah berebut dengan Ian.



Second, pergi Tabung Haji, nak buka akaun. Dah tua baru nak buka akaun, bila dapat giliran nak pergi Haji nya tak tahulah. Tak sempat nak ambil gambar di Tabung Haji. Bukan sebab urusan selesai cepat, tapi sebab malas nak ambil gambar.

Third, pergi pulak JPN nak ambil ic baru, hari tu pergi tukar gambar juga. Gambar waktu muda nak tukar kepada gambar waktu sedikit tua. Malas nak lunch dulu takut kat JPN ramai orang lambat pulak habis nanti. Belikan Ian Waffle je. Laju je dia makan sorang. Msred mintak sikit dia tak layan.




Balik rumah lepas lunch dan tunaikan tanggungjawab, apalagi, tidurlah. Tak tahu kenapa sejak dua menjak ni msred dapat penyakit suka sangat tidur. Tanda penuaan kah?

Note : Thanks to Ian Syamie sebab temankan mama keluar.

- Posted using BlogPress from my iPad

30 comments:

MizzTina said...

amboi kak, bznya.. mujur ada peneman..

Bulan Syurga Firdausi said...

letih sgt la tu :)

Iffah Afeefah said...

iannn

sedap name tu

QueeN TerataI said...

letih sgt kot msred.. tu yg nak tido ajer.. Queen skrg ni pun balik keja ajer... kul 10 tido dah...

boni kacak said...

mungkin sebab cuaca yang membuatkan kita rasa nak tido je..yelah..sekarang selalu hujan dan mendung.. saya pun sekarang ni jadi kuat tido

Hanih Borhan said...

hahaha,ikut je ian ke sana sini ye,dia tak buat hal ke msred? haha...

maszull said...

assalamualaikum msred...sibuk nyer ke sana sini nasib baik la ada yg menemanikan...:)

ahsfantasy24 said...

bukan penuaan,
tanda kena banyak berehat. hehehee :)

aReLaN said...

busy betul nampak gaya tu.hehehe..ok la ada gak peneman kan

teratak hati said...

Dh tua skit?hehe..tk de nmpak tua pun..muda je lg..

Deqla manjew said...

bestnye ada tukang teman..comel lak tu...ngeee

Miss A said...

comelnyaa budak kecik ni! main IPAD eh dia? wooww :O

Cik Yatt said...

hensemnye ian..

MAY said...

err.tua ke???

anismelon said...

muda lg lah kak..mane ade tua..hehe

aku & Fantasi said...

tu bkn pnuaan tapi kematangan..baru sedap sikit dgr..heheheh

EyqaLuvender said...

naseb ade hero mama temankn..hehe
lama eyqa xdtg komen blog ni.

Marya Yusof said...

As salam Msred,

Ubat letih & penat adalah tidur! Orang muda pun tidur manyak, lagi2 baby baru lahir...hikhik

Hidayah said...

salam ziarah..
lama tak menyinggah..

:)

saja nak baca kisah terbaru...

tapi dah beberapa hari tak hapdet nih..

pe kabar ..?

sehat..?

:)

Nurrul said...

Eehh , baik betul iian Teman mama selesaikan urusan..
dapat hadiah tak ? hehehe ^^

wahidah yarahim said...

follow done..jom tgk blog sy

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

hehe kalo berebut nak main game kat tab nie.. mmg budak kecik ler menang... yg kita ni konpem kena mengalah ajer...

Aniq Bukhary said...

blog anda tersenarai dalam blog terbaik dalam blog saya 2012.. nanti tgk list dlm blog saya ok

merahitujambu said...

salam..nanti emailkan sy alamat kamu n nama kamu ya

teddy_bie87@yahoo.com

Ahsfantasy Ryu said...

Jenguk tatkala rindu :)

aizamia3 said...

yang meneman pulak tak cepat bosan takpe.. kalau kena macam dak Adik.. fuh.. boleh ranap kesabaran.. ;)

Anonymous said...

Maintenance Soft Products

Also visit my website - driveway

Yan Ty said...

baiknya la Ian temankan , xde meragam.. Teringin nak gi buat IC baru tapi sibuk dan tak sempat wpun duk di Putrajaya. Haishhhh

hazlina azmi said...

tido kan satu hobi..like2..hihihi!!blogwalking,jemputlah ke blog saya dan kita bertukar2 link
http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/

Zul Fattah said...

lama x nmpak kat blog kak.. mcam mana skrang?

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno