September 07, 2012

OPEN HOUSE MERDEKA, RAYA KALI KEDUA

Assalamualaikum.....

Minggu kedua Syawal hari itu, start 8 Syawal msred buat puasa enam. Alhamdulillah dapat habiskan hari Jumaat Merdeka hari tu. Kebetulan hari last msred puasa enam tu ada open house di rumah bapa saudara msred, Pak Cek, di Putrajaya. Dia buat petang. Sampai situ dalam pukul 6 pm. Buka puasa kat situ, malam tu terus raya kali kedua.


Sampai-sampai je rumah Pak Cek, Iffan, Ian dan Iman terus terkam kueh raya dan makan dengan rakusnya tanpa segan. Habis muruku tu satu bekas kueh raya dia orang habiskan. Nampak tak?




Last-last tuan rumah refill muruku tu balik, tapi bukan dalam bekas kueh raya tu, dalam pinggan terus. Banyak pulak tu. Hahaaa.... Terasa macam kena perli pulak. Hamek kau.



Sempat lagi ni kalau nak buat puasa enam. Tapi non stop la. Buatlah, tak rugi.

- Posted using BlogPress from my iPad

17 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

muruku smbil tgk tb pon hbs cpt..hihi.

Anum said...

rezeki2

Nyamuk Terbang said...

bdk2 mmg suka muruku kan

:: Mrs.Eady :: said...

muruku bestt!

Puan Ira said...

muruku sedaaappp

Hidayah Bach said...

kihkih...dayah pernah rasa cam gitu...
tapi rasanya tuan rumah tak maksudkan apa2...lebih senang budak2 nak ambik makanan..
hehe..

fiza said...

Muruku sedap ☺☺

boni kacak said...

hahahaha.bersemangat budak2 tu makan kuih..hehehe

ainraus said...

wah. kakak ada dtg putrajaya ke?
wuwwuwuw. tapi segan pulak nak jemput datang teratak kecil ni. hihihihi.

Lyaa Suriany said...

asal nk puasa 6 je ada je dugaan
tension sungguh

Gugu Suseno said...

nsib bek dy tak kuarkan balang maruku tu trus . kekeke

Izara4eva™ said...

ara blom buat puasa 6 ni.. nk start la..

Wanieys said...

muruku tu sedap eheee

Nurrul said...

mm , sedapnya maruku ! ! Nurrul nak siket... nurrul penggemar maruku.. :")

MizzTina said...

hehehe..peminat maruku rupanya..

LubLy said...

lebly dh hbs ganti puasa kak..alhamdulillah..

Deqla manjew said...

hihi...bkn budak2 je..deqla pun suka je muruku tu...

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno