August 08, 2012

KIRA SETTLE LAH

Assalamualaikum.....

Hari Isnin Nuzul Quran hari tu, msred bawak si kecik bertiga pergi beli kasut raya. Ian punya kasut dah beli, tinggal untuk Iffan dan Iman saja lagi yang belum. Dah lama tertangguh, nak keluar beli tapi ashik cancel je.

Pergi SACC Mall saja. Sangat malas nak pergi jauh-jauh. Pergi Bata. Iffan ni kadang-kadang memilih sikit, cerewet. Dah pandai melaram. Nasib baik bawak saja satu kedai terus jumpa yang Iffan berkenan, tak payah nak round-round banyak kedai. Iffan suka kasut dia, msred pun suka.



Beli kasut Iman lagi senang. Dia redha saja apa yang msred pilih. Suka dia dapat kasut baru. Lepas try orang suruh buka nak bayar dia tak nak buka pulak kasut tu. Nangis-nangis nak pakai terus. Terpaksa pulak sogok Iman dengan janji nak belikan coklat. Nasib baik dia nak. Tapi lepas bayar kasut dia sibuk nak pegang sendiri. Ikutkan saja asalkan dia tak menjerit.



Baju, kasut raya budak kecik dah settle. Alhamdulillah. Tinggal stokin dan songkok, kalau rasa nak beli. Untuk parents dia orang belum beli lagi. Mr BF suka beli last minute. Msred tak suka bersesak last minute kat Mall nak beli baju raya, tapi ikutkan sajalah Mr BF tu.

- Posted using BlogPress from my iPad

23 comments:

MizzTina said...

amboi..melaram ye anak² bujang akak

Anum said...

hehehe
dah selesai ek

:: Mrs.Eady :: said...

wahh tinggal nak raya je la ni kan kan..

LubLy said...

KRU kasut yg sama?fuhhh

mama shopping dgn papa jerk la..baru syiokkk

akak kene tagged tau

Hidayah Bach said...

lega hal anak2 dah settle ..
boleh mak ayah nya shopping brg sendiri dgn senang hati..
:D

nurfauzi said...

iyelah..mudah juge bawak pergi ke tempat yang dekat. dapat jimat kos pengangkutan, jimat masa.
memang kalau beli kat tempat tumpuan besar macam SOGO tu boleh dapat murah, tapi nak ke sana dgn jem, sesak-sesak dengan orang, tambah letih lagi.....ayooo

Deqla manjew said...

nak jugak kasut raya.. hikhik

Lyaa Suriany said...

suka tengok bdk2 .
sbb tringat zmn kanak kanak ...
excited dgn bju raya. kst raya

shafiqabdshukor said...

seronoknya diorg dapt kasut raya..
ad org belanja lak tu.. hahahaha

Iffah Afeefah said...

y penting bebudak kan kak?

Iffah Afeefah said...

y penting bebudak kan kak?

cik nana said...

bdk2 lagi meriah bile nk raye. same la mcm adik2 nana.kemain sakan tau. huu

Aziela said...

Kita pula kalau baju raya, tempah sebelum raya lagi. Insyaallah this week siaplah. Songkok pakai yg sedia ada jer...

Nurrul said...

wah2.. anak bujang kak Msherd nie.. hehe.. bergaya sudah ! :)

*seronok bila banyak benda yg perlu dah settle :)

Wanieys said...

wani awal puasa hr tu dh settle semua...xmau nk buat last2 minute nti kelam kabut hihi

QueeN TerataI said...

samalah kita.. last monday pegi sacc dengan kompleks and PAS.. mak aiiii ramaiiiinye org.. rasa nk pengsan.. beli apa yg nk dibeli then terus balik.. x larat sudah tgk org yg bersesak-sesak tu.. nk pitam!

IntaNBerliaN said...

saya pun dah settle semua.. hihi

Cik Asma BLuppy said...

biasa la mak ayah mesti settle last minute punyer. bagi kat anak2 dulu iyedok? haha

teratak hati said...

Settle awl2 senang kn..

Mieya Atiera said...

Senang kerja kalau dah beli awal2 :)

Masya said...

seronokkan bile pg beli kelengkapan anak² ni .. terasa mcm indahnya nak raya tak lama lagi ..

maszull said...

assalamualaikum msred....senang kan dah dapat kasut yg disukainya...:)

izz iizza said...

lega barang anak-anak dh sattle..;)

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno