July 09, 2012

MAJLIS MR BOYFIE, AMIR ZAKWAN

Assalamualaikum.....

Hari sabtu, July 2012, lepas Asar berlangsung majlis Aqiqah Amir Zakwan anak adik msred. Majlis yang simple, tetamu pun tak berapa ramai. Terdiri dari kawan-kawan adik msred, saudara terdekat, jiran dan orang masjid.



Pada mulanya ada masalah sikit nak jalankan majlis ini sebab adik msred baru saja berpindah ke sini, kawasan ini pun belum ramai orang dan masjid pun masih tak ramai orang. Last-last terpaksa minta tolong arang masjid di kawasan perumahan mak msred untuk tolong jalankan majlis Aqiqah, Tahlil sekali dan majlis masuk rumah baru.



Kenderaan dari masjid rumah mak msred untuk ke rumah adik msred ada disediakan. Nasib baiklah ada juga orang masjid di kawasan perumahan mak msred yang sudi datang walaupun jauh sedikit dari kediaman mereka. Alhamdulillah. Mungkin sebab bapa tiri msred pun rajin ke masjid dan baik dengan orang-orang kuat masjid.



Catering dan kambing untuk Aqiqah disediakan oleh orang kuat masjid juga. Kita orang memang biasa ambil kambing dan katering dengan dia termasuk semua Aqiqah anak-anak msred. Kerja sempurna.




Keluarga bahagia, muga terus begitu hendaknya.




Alhamdulillah Imam besar Masjid Seksyen 18 sudi datang mengetuai majlis Aqiqah. Imam memang baik dengan bapa tiri msred. Psss.... Imam ni lah telah menikahkan msred ngan Mr Bf. Yang songkok hitam ada selendang putih tu.




Inillah dia Amir Zakwan, anak kedua adik msred bergambar bersama ibu saudaranya. Mama Amir pemalu.




Sibuk menyuapkan anak-anak makan. Kalau biar dia orang suap sendiri, lambat dan bersepah.



Masing-masing dah penat bermain. Tunggu masa nak balik saja. Alhamdulillah segalanya berjalan lancar.

Note : Lepas ini kita cerita aktiviti hari Ahad pulak. Macam lah fantastik sangat.

- Posted using BlogPress from my iPad

20 comments:

Rawlins byRawlins said...

Alhamdullilah
Majlis berjalan lancar
Itu lah untungnya baik ngan orang kan Ms red

Iffah Afeefah said...

majlis bjalan lancar

kite pon tersenyum kan kak

nuyui a.k.a miss YUI said...

suka tgk smua bjln lncr..alhmdulillah..

Boni JLL3 said...

Alhamdulillah.. majlis berjalan lancar dengan jayanya

Bulan Syurga Firdausi said...

alhamdulillah smga berjaye melawan Dasim laknatullah :) ooo mama amir pemalu ek heee

LubLy said...

pssttt..len kali ajak lebly tau..*tetibewatmkexmalu*

Anum said...

alhamdullilah

saffiya_aleesya @ echa said...

alhamdulillah majlis adik msred berjalan lancar kan..

teratak hati said...

Susah jgk nak buat mjlis klu kawasan tk de org masjid..nsib baik diorang sudi datang walaupun jauh sikit..

Wanieys said...

Alhamdulillah semua berjalan lancar :)

faridah nazurah said...

Alhamdulillah... majlis berjalan lancar.. hee nak tanya ni kambing masak ape tu? mesti sedap kan

Knor said...

alhamdulillah..

QueeN TerataI said...

nasib baik ada imam gantian kak msred.. Alhamdulillah akhirnya majlis berjalan dgn lancar..

faraherda. razalan said...

Nmpk tenang je majlis tu. Ctk la rumah.

=D

hairy said...

alhmdulillah...bsrnya umh tu akak....best2...hehe

p/s:pasl uu nnti sya info kat akak..semua ada..hehe

cik ika said...

alhamdulillah bjalan gn lancar

teratak hati said...

Msred,ni email add sy..
suterasyifa@gmail.com

IntaNBerliaN said...

alhamdulillah.. selesai gak mjlis... nsb ada org surau kt lain kn....

izz iizza said...

rajin diorg dtg dari juah ya..ini lah untungnya bila kita rajin ke masjid kan..:)

maszull said...

assalamualaikum msred...alhamdullilah syukur semuanya berjalan dgn lacar...:)

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno