July 19, 2012

LELAKI PUN BOLEH

Assalamualaikum....

Masa kids atau teenagers, biasa tak tengok lelaki tengok kartun perempuan macam Sabrina the Teenage Witch, Lilo and Stitch, The Mermaid, Care Bears dan The Powepuff Girl?

Ada tak lelaki yang suka tengok kartun yang target audience nya girls? Ada tak lelaki yang suka tengok kartun Barbie?

Pelik tak kalau lelaki suka tengok Dora the Exlorer?

Tadi denga Fly FM. Dia orang tanya listener ok tak kalau lelaki suka tengok cerita Care Bears?




Kebanyakan caller perempuan kata ok. Kalau perempuan boleh tengok kartun Transformers dan Superman, kenapa lelaki tak boleh tengok Care Bears?

Ada caller lelaki kata tak berapa ok lah kalau lelaki tengok cerita kartun perempuan. Tapi ada jugak caller lelaki yang kata there is nothing wrong kalau lelaki tengok kartun perempuan. Sebab message kartun semuanya baik, semuanya pasal friendship, family and love.

Pada msred, tak salah kalau lelaki nak tengok kartun perempuan. Tak akan hilang sifat lelaki kalau tengok kartun perempuan. Cuma boleh tambah sifat penyayang mungkin. Terpulang pada individu. Yang penting, pada msred, semua kartun best, especially kalau karektornya cute.

Note : Msred tak risau Iffan dan Ian suka tengok Dora the Exlorer.




- Posted using BlogPress from my iPad

15 comments:

Anum said...

boleh saje

Hidayah Bach said...

hahaha..
kalau budak2 lagi tgk kartun apa pun tak pe kot..

kalau dah besar pulak..errmm rasanya betul al tak hilang "kejantanan" tu kalau tgk kartun perempuan..

lagipun kartur yg girly nih relax tau....kan?

:)

CikPuan Ira said...

bole je ;) ira suka paksa shuamy tgk barbie ^_^

QA's ~ mamapapa said...

uhuhuh!!!anak2 sy stakat ni cuma pndai layan upin ipin je :)

MizzTina said...

lelaki kata x ok sbb ego..tkt kena bahan.. hurmm, biasala tu..

nuyui a.k.a miss YUI said...

xslh apa pon kan..hihi.

nurfauzi said...

dora the explorer lebi kepada pendidikan. mana-mana gender boleh tengok.


err...kartun care bears itu, saye pun suke tengok zaman budak2 dulu.
tapi saye tetap jantan.

dyabunga said...

xsalah lah lelaki tgk cite tu..

LubLy said...

ala nak tgk jerk pun..just moral of the story yg diaorg adapt kan..

Nurrul said...

tak salah pun , memang betu setuju sgt2.. yg penting take a positive one !

*moral of the story.. :)

Wanieys said...

eh boleh jer...xsalah pon hihihi

Boni Kacak said...

saya pun suka jugak tgk kartun sailormoon..haha

ennie ramlan said...
This comment has been removed by the author.
ennie ramlan said...

boleh jek msred...
sb kartun skrg pun kebanyakkannye
berunsur pembelajaran...
seperti dora ... ^_^

ennie ramlan said...
This comment has been removed by the author.
Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno