July 26, 2012

DOA HILANGKAN MENGANTUK

Assalamualaikum....

Amalkan membaca potongan Ayat Kursi ini untuk menghilangkan rasa mengantuk. Lepas ambil wuduk, baca banyak kali pun tak apa, disertakan rasa yakin pada Allah yang rasa mengantuk ini akan hilang. InsyaAllah.



لَا تَأْخُذُهُ سِنَةٌ وَلَا نَوْمٌ


Yang tidak mengantuk usahkan tidur.


Bulan Ramadhan ini, mata ini selalu sahaja tunduk pada nafsu nak tidur. Mengantuk saja, terutamanya bila nak buat kerja. Asalkan masuk je pejabat, nak buat kerja mata mula lah mengantuk. Elok kita hilangkan rasa mengantuk ni. Mengganggu produktiviti.


- Posted using BlogPress from my iPad

26 comments:

AmyZana said...

thanks for sharing. mmg bulan2 puasa camnih mata nih asyik nak terpejam je.... tak tahan betul. tambah2 lagi dgn cuaca panas ;_;

MizzTina said...

blhla bc ni sbb ngah mengantuk sgt skang..

nuyui a.k.a miss YUI said...

tq sharing kak..

Anum said...

good info

Deqla manjew said...

mmg tepat pada masanya msred posting entri ni..hihi... deqla mmg tgh mengantok sgt nii..thanks for sharing.. :)

:: Mrs.Eady :: said...

good sharing!

mummy_ayu said...

GOOD INFO..TQ FOR SHARING

Hidayah Bach said...

ok..baru je baca..
:)

thanks la kongsi ilmu cam gini..
:)

mmg waktu2 gini mengantuk mula menyerang..
:)

Iffah Afeefah said...

ooh de doa

bgus2

Yumida said...

nice sharing sis..sy pn baru tahu doa mengantuk ni..rupanya dri ayat qursi..skg tgh ngantuk beronline..blh amalkan nih

aimie amalina said...

alhamdulillah ;)
maseh kak
saya amat memerlukannya ini dikala mengantuk

heeee

akak, bile nak buka pose same ni?
hehehhe ;))

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

sy biase lps sahur mmg ngantuk gilerr..tp lawan nafsu buat keje-keje umah hilang ngantok..


#petua tu sy try and error sendirik jee hehe..tp mmg mujarab..harini dah baik trus ketumbit sy hehe

izz iizza said...

info yg bagus ni..:)

Wanieys said...

bulan2 puasa ni mmg ngantok sangat2...Insyaallah akan diamalkan :)

fiza said...

Thanks for sharing. Bulan posa ni ngantuk nya semacam lah...huhuhu...

maszull said...

assalamualaikum msred...mekacih yer berkongsi info..:)

Juliet_iRa~" said...

tak makan ngantuk, makan lagi ngantuk..hihihi..

kena bergerak2 br tak ngantuk..

tp amalkan ayat kursi tu mmg elok dr smua segi..jd pendinding pn ye juga kan kak..

aimaniman said...

boleh amalkan nie... smalam jg kakak sakit..kakak x tdo mama yg jg tertido.. kesian kakak....
time posa pantang btol sikit2 nak tertido je kan

Mishter Izwän said...

thanks fer sharing. sesuai kalau student ni. .

Shahrul Hairy Shaharuddin said...

Terima kasih atas infonya..
memang mengantok bulan pose cam ni..
salam kunjungan dari saya..
www.shahrulhairy.com

LubLy said...

mana akak??rindu la

Muhammad Syahrul Firdaus said...

boleh amalkan ni :) syukran!

.izzati liyana. said...

terima kasih atas info ni. yang penting, kena yakin tu.

teratak hati said...

Thanks..tk pernah jmpe lg..tp ayat ni biasa kn..senang la nk bc bile ngantuk..

Ezad Skytech said...

yup..bila kat ofis mengadap PC..mula mata ni mengantuk je..lagi2 time da petang2 tu kan msred..:D

Izara4eva™ said...

nice sharing kak.. leh cuba amalkan ni..

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno