July 03, 2012

BOLEH KE HENTIKAN KETAGIHAN INI

Assalamualaikum.....

monsters university

Baru selesai menghabiskan Nescafe 3 in 1 Rich. Sedap. Layan saja menikmati rasa dan aromanya. Ketagih dibuatnya. Sehari tanpa Nescafe, tak bermaya fizikal, tak ceria hati.








Ye lah tu. Ok, ter hover sikit.

Tapi memang msred kira dah addicted dengan Coffee especially Nescafe. Hari-hari nak kena minum. Dulu sebelum kawen, sehari bercawan-cawan minum. Bila dah kawen, dah berumur ni, cuba kurangkan pada 1- 2 cawan saja sehari. Bolehlah kurangkan. Tapi belum boleh berhenti terus.

Last week, hari Jumaat, stock Nescafe habis kat office. Seksa menahan ngantuk. Rasa tak bermaya saja nak kerja? Dahlah hari itu last day nak kena siapkan kerja untuk bulan June. Memang rasa nak letak je selepentip kat mata bagi jangan tertutup. Rehat pukul 10 am, terus order coffee. Lepas tu barulah rasa bertenaga sikit.

Semalam msred off. My sister and her husband datang rumah. Baru lepas melawat her MIL sakit kencing manis. My BIL boleh pulak cerita yang mak dia pun addicted to Nescafe, even sampai sekarang pun masih kuat minum Nescafe.

Takut memang takut msred dengar. Tapi, bolehkah ini membuatkan msred berhenti minum Nescafe? Hrmmm......

win a canon camera here

- Posted using BlogPress from my iPad

20 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

same la giler minum nescafe!

nadia farhana said...

yup yaya ada ambil tempahan..yaya singgah sini :)

Masya said...

tak kesahh sgt.... sbb semua air pun saya ok jer.. x dapat nescafe pun xpe...

Nyue said...

ahahahahah...nyue giler nescafe time tiap kali minum cnfrm terkejar2 ke toilet..ntah knape...huhu :(

QueeN TerataI said...

kalau dah addicted tu mmg sush msred.. Queen pun ada gak kawan yg addicted kat nescafe ni.. kalau satu hari x dpt nescafe ni boleh jatuh sakit tau msred.. cuba bygkan berapa kroniknya dia addict pada nescafe.. tp percayalah nescafe ni x bagus.. boleh merosakkan buah pinggang tau msred..

Rawlins byRawlins said...

Msred
Kalau dah addicted memang susah nak stop
Saya pun ada masalah yang sama
Gile nyanyi dalam bilik air
erk..
Addiction ke tu?
Hahahahha
Torture pada orang lain yang mendengarnya

ennie ramlan said...
This comment has been removed by the author.
ennie ramlan said...

pernah juga saya try minum nescafe....kesannye sgt skt kepala...tp klu msred berjaya mngurangkan 1 - 2cawan sehari...kira positif juga to... ^_^
p/s : pas nie cuba krgkan 1 cwn sehari...

faridah nazurah said...

saya pun sama.. klau sehari xdpt minum nescafe mesti xsenang duduk..

K.nor said...

saya boikot barangan nestle..

mamavogue said...

msred,
mamavogue pun takleh keja tanpa nescafe. Yang penting banyakkan minum air kosong pastu kasi bersih itu buah pinggang :)

ieda said...

dah lama x minum nescafe ..
entahlah sejak selalu sakit kepala huhuh

aReLaN said...

dulu saya memang ketagih nescafe tapi skang lebih kepada ali cafe.hahahaha

Riz said...

i like nescafe,,, :D

Wanieys said...

dulu zaman anak dara mmg addicted nescafe sejak kawin ni dh kurang hihi

aizamia3 said...

dulu memang ai addict gile dengan nescafe.. sekarang tak amik dah..

Nurrul said...

Nurrul dgn Nescafe kurang sked.. hehe.. tapi kalau abg long Nurrul addictnya.. sehari tak ada , tak tenang duduk ! :D

maszull said...

assalamualaikum msred...minum nescafe nak hilangkn rasa mengantuk yer...mama x suka minum nescafe ni rasa nyer yg buat mama x suka...:)

teratak hati said...

Dulu masa study n keja mmg ketagih nescafe ni,lagi2 3 in1, yg regular je, wajib tiap2 hari kt opis dulu..klu tk tk leh buat keja..sampai dh kawen msih minum..tp sejak pregnant dan kena anemia dn slh satu puncanya ialah kafein,trus tk minum dh,dh brsalin pn smpi skrg blm mnum..kopi tu minum skt2 la klu dh ada dpn mata tu kan..

izz iizza said...

sy x boleh minum nescafe..terus pening kalau minum..

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno