July 10, 2012

ANGAN-ANGAN DAN CINTA PANDANG PERTAMA

Assalamualaikum.....

Breakfast pukul 10 tadi, makan sandwich saja. Sedap sangat. Memang sejak dulu msred suka makan sandwich. Time study dulu rajinlah buat sandwich sebab senang nak buat. Tak payah masak-masak sangat pun tak apa. Letak saja mayonis, white pepper dah sedap.






Punyalah gila sangat makan sandwich, pernahlah berangan dengan mr boyfriend nak buka sandwich cafe yang jual macam-macam jenis sandwich, macam-macam sos, macam-macam size. Angan-angan 10 tahun dulu.

Time tu tak ada kedai konsep macam tu, yang jual sandwich saja. 100% sandwich. Waktu itu trend makan sandwich time lunch or dinner memang belum popular. Memang susah nak cari. Bila nak makan sandwich yang sedap-sedap macam dalam cerita orang putih tu, msred kenalah buat sendiri.

Itu yang tiba-tiba timbul angan-angan dengan mr boyfriend nak buka cafe sandwich. Tapi sampai sudah, dah anak tiga dah tak ujud juga cafe sandwich anganan msred tu. Tinggal angan-angan je. Tapi tak kisah dan tak kesal pun. Orang lain dah tolong buka kan dah.

Note : Weekend hari itu buat pertama kalinya makan kat Subway. Boleh pilih salad, sos dan roti sendiri kan? Jakun sungguh. Terus jatuh cinta pandang pertama.

- Posted using BlogPress from my iPad

21 comments:

Anum said...

subway memang sedap

kakcik said...

Baru kakcik teringat yang kakcik dah lama sangat tak buat sandwich! :)

nadia eshak said...

saya suka sandwich jugak . ringaks dan berkhasiat . hehe . takpe , wat kedai utk anak2 je . haha

nadia eshak said...

saya suka sandwich jugak . ringaks dan berkhasiat . hehe . takpe , wat kedai utk anak2 je . haha

izz iizza said...

memang best ya kt situ..sy xpernah cuba lagi..:)

ennie ramlan said...

subway...cedap...
tp sy dulu pun sama msred..
ms first g subway..mmg jakun habes...
tp skrg...alhamdullilah dpt terima keadaan itew...gegege

KuNanGKuNanG said...

banyak masa lagi..mane tau nnti mmg jadi kenyataan ..:)

nuyui a.k.a miss YUI said...

nyum2 sndwich..lama tak buat ni..

Rawlins byRawlins said...

Kan...
Kalau msred teruskan cita-cita tu...
tah2 msred jadi tuan punya subway kan

ke msred buat francais je subway
still boleh capai angan2 tu

boleh saya tumpang makan nanti
hehehhe

Cik Asma BLuppy said...

sangat sedap makan sandwich!
nyummy!

Cikpuan rara said...

sedap nya sandwich.tp mls nk buat.

QueeN TerataI said...

msred... nak tau x.. Queen blm pernah lg mkn kat subway nie.. hehehehe

QA's ~ mamapapa said...

mmg sedap tapi tak worth the price sbb xknyang,huwaaaa!!!

LubLy said...

lebly xske mkn sandwich sbb xske mkn sayur..kah3!

anismelon said...

sedap nye nampak..terliur daku yg pose nie..ades..;)

teratak hati said...

Tk prnah mkn kt subway..oo kt situ jual sandwich je ye..teringat ms study dlu prnh jual sandwich ltak kt gerai akak yg jual tepi jln tu..

cik najihah said...

subway..yumy...lame x makan kat situ

IntaNBerliaN said...

sandwich mmg sedapkn ;-)

maszull said...

assalamualaikum msred....sedapnya sandwich tu...:)

Wanieys said...

sedapnyer nampak sandwich tu...terasa nak buat pulak hihi

Nurrul said...

lamanya angan tuh tersimpan.. hehe..
kak Msherd , Nurrul tak pandai buat sandwich even simple aje cara penyediaannya..share cara buat boleh ? :D

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno