July 04, 2012

AIS KRIM GORENG SEDAP

Assalamualaikum.....

Petang semalam, balik dari pejabat terus mengeluarkan ais krim goreng yang dah di frozenkan dari semalam sebalumnya. Tak bagitahu lagi boyfriend-boyfriend msred yang msred nak buat ais krim goreng. Ini first time msred buat, dia orang pun tak pernah rasa. Tak tahu pun ais krim goreng tu macamana. Surprise la ni.






Baru lepas di goreng dalam minyak panas selama tak sampai seminit pun rasanya. Look very tempting.






Seronok betul dia orang makan. Iffan asik puji sedaplah mama masak. Padalah senang je buatnya pun. Semua orang boleh buat rasanya kan? Itupun beria Iffan puji msred masak sedap. Kelakar je dengar.

Buat 4 je, sorang satu termasuk satu untuk Adam, anak buah msred.

Sedapnya.


- Posted using BlogPress from my iPad

29 comments:

Anum said...

syoknya

Wanieys said...

wani baru plan weekend ni nak buat...ni yg lg jd xsabo nk buat...sedapnyer hihi

Anamarza said...

sedapkan ais krim goreng, makaN satu rasa tak cukup :)

Cikpuan rara said...

bakar? bukan goreng ke kak?

Gadis Chubby said...

wahhh sedap nyeee. macam mana nak buat ye

QueeN TerataI said...

mmg sedap.. nak juga.. :)

IntaNBerliaN said...

mmg sedap lbh2 lg dimakan time cuaca panas ;-)

MAY said...

rasa pnh mkn 1x je eskim.goreng ni..

*skrg tgh alhn la.hm...x blh nk bt kje sgt.baring je.msk pun sesimpel yg blh.x larat nk mencube mskn lg mcm ari tu..;(

izz iizza said...

x pernah lagi cuba..memang sedap ya..:)

faridah nazurah said...

Sedapnya...terliur lak

nadia farhana said...

sedapnya..nak jugak :)

Jaa said...

haha, msred pun terkena godaan air krim goreng ni ek? dah makin ramai blogger yg rajin buat ais krim goreng nih... saya jer yg belum berkesempatan lagi...sb idlan baru balik batuk..

Nyue said...

sedapp nya...nyue xpernah mkn akak...teringin nk rasa ...huhu

Hanih Borhan said...

Assalamualaikum Ms Red...
tak pernah lagi try aiskrim goreng ni...dari dulu pelik, tak cair ke aiskrim tu bila digoreng...

L said...

L fest time mkn time sepupu L tlong masakn.. sedapnyer..

faraherda. razalan said...

Sedapnya. TEringin lak sy. Tp bakar ke grg tu?

Boni JLL3 said...

macam mana ye nak bakar dan jadikan aiskrim goreng?? tak cair ke aiskrim tu? kalau masuk frozen pulak, tak basah ke tepung yang balut aiskrim tu? konpius ni

cik_tyha said...

akk bt sndri ke??wahh..nmpk sedap 2..

aniswany said...

xpenah mkn punn..1st time tgk jgak ni..nak kena try jugak :)

rAIHan said...

raihan pon pernah buat utk adik2. dorg begitu lah excited..^^

Izara4eva™ said...

da lama kot xmkan askrem goreng.. nakkkk

maszull said...

assalamualaikum msred...sedapnya bila la nak buat aiskrim goreng ni...:)

~MiZz Atie ZieYa~ said...

uwaa..tak pnh mkn lagiii

ERYZA said...

aiskrim tu tak cair ke lepas goreng. Lepas goreng terus makan la camtu?

♥ sitifarhana ♥ said...

wahhh..bestnyee...terliuqq naa~~

siti kektus said...

kite tak pernah makan. sebab takut nak cuba. hehee :D

LubLy said...

ce lain kali wat lebih lg..kol lebly suh dtg..:p

Nurrul said...

aISKRIM GORENG ? Kak Msherd beli kat mana ? err Nurrul tak pernah pulak makan..

*nak juga boleh ? :)

aizamia3 said...

ni kalau ai buat, takleh buat sikit, kena buat lebih sebab anak ai ramai.. anak jiran pun anak2 ai gak..

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno