June 04, 2012

TAK SUKA DIHIMPIT

Assalmualaikum.....

Setiap hari kalau sampai pejabat lagi lima minit pukul 8am wajiblah lif memanjang penuh saja. Selagi lif tu tak berbunyi tanda overload, selagi itulah orang akan berusaha memenuhkan ruang dalam lif. Takut punch card kaler merah.

Selalunya, walaupun lif dah penuh orang yang berdiri di button destinasi tak sampai hati nak tekan button close kalau masih ada orang nak naik lif tersebut. Supaya orang yang nak naik tu dapat masuk, yang berdiri di hadapan pintu lif akan menghimpit ke belakang memberi ruang. Cuba bayangkan kalau yang menghimpit tu lelaki dan yang dihimpit tu perempuan. Tak selesa kot. Terpaksa pulak perempuan tu cover aset dia dengan tangan ke fail ke dari tersentuh oleh orang yang berdiri di depan dia. Kadang-kadang sampai tak boleh bernafas.

Seksa jugak kalau msred berada dalam lif padat macam itu. Stress kot. Sebab msred Claustrophobic. Nasib baik tak pengsan. Itu pasal msred suka sampai pejabat 20 minit sebelum 8 am.
Note : Nak pi layan Monday Blues....

24 comments:

ieda said...

hhuhu nak2 dlm lif kan dik
x tahan macam2 bauu
kalau pagi2 tahan layie kan ;)

Iffah Afeefah said...

mmg xske

kang ade y amik ksmpatan lak

azizah :) said...

betul2.. tak suka sesak gitu.. tapi awal pagi nak p keje ok la.. masih wangi cuba kalau time balik. ayoyooo. hahaha

Nyamuk Terbang said...

byangkan kalau ad yg kentut time tue...aaa

CikMai said...

betul2 ... mai pun tak selesa...

LubLy said...

akak..wat kt lift 2 signboard..lift rosak..pas2 akak leh naik sorg2..wuuu

Anum said...

anum pun x suka

Izara4eva™ said...

pkara terbaik kne g pjbt awal :D

eintan nurfuzie said...

mm..tu la.. kena dt gawal untuk elak sesak..hehe.nasib opis cik en kecik..xde lif atau tangga..ehhehe

Boni JLL3 said...

sama la kita. tu belum lagi dengan bau2 orang yang tak mandi pagi.pergh!!

pena rozie said...

mak aik... awalnyer sampai opis...

aizamia3 said...

lebih elok sampai awal, tak berebut lif tak penat mengejar masa.. ;)

ai kalau lif penuh, ak takmo naik.. ai sanggup tunggu yang lain sebab bukan satu tapi ada lapan.. hehehe..

♥e'in♥ said...

hahaha.. perkara biase tu kak.. ala, gune tangga je kak, exercise.. hehe

Zul Fattah said...

sampai macam tu skali eh? stakat ni, tek pernah lagi la terhimpit dlm lift.. hehe.. sabar ye kak..

Aziela said...

Akak pun selalu kena mcm tu. Tapi akak ganas yangggg.. Akak tooolakkk balikk...hehehehhehe. Dh x muat, tunggulah next turn.. Kita sendiri pun kalau nampak dah full, lepaskan jer dulu.

Bulan Syurga Firdausi said...

btl3 memg x suke..

Pok Amai-Amai said...

Dulu ms bujang, selalu ade mslh mcm nie. Skg nie umah 5 tgkt, takde. Opis 4 tgkt, pun takde gak. Heheheh...

Fariz Reza said...

Assalamualaikum (^_^) datang follow blog MSRED ni.

Nanti MSRED tinggalkan jejak link blog MSRED di sini ya Exchange link
nanti saya dapat Blogwalking awak selalu (^_^)

Hope dapat jadi rakan yang sejati dalam blogger ni ya kita gunakan peluang ini untuk mengeratkan lagi hubungan antara 2 blogger (^^_)

Busyra Bt Takiyudin said...

huhu, betul tu.. mmg tak selasa

Syuk Ry said...

nek lah tangga leh exercise.. baru bdan sihat.. :D

ainraus said...

ain pun benci gila kalau masuk lif macam tu. kadang2 ain rela tunggu next. huhuhu. :'(

Gen2Merah said...

klau org lelaki memang suka situasi macam tu... wakakaka... opss, bukan semua.. ehe

Nurrul said...

Errr , Nurrul pun tak suka kalau kena himpit.. lagi2 yg berbau.. uhuk2 !

lieynanilaz said...

kadang bila penut tu macam2 bau ada...boleh bikin pening..hehe.

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno