June 14, 2012

SHAZAM MUSIC APPLICATION

Assalamualaikum....

Sedang buat kerja, sedang lepak, sedang makan kedai mamak, tiba-tiba terdengar lagu yang best kat halwa telinga, tapi tak tahu tajuk lagu atau siapa nyanyi. Tanya kawan dia pun tak tahu lagu apa. Kalau msred nak cari tajuk dan penyanyi lagu yang msred sedang dengar tu, msred akak guna application SHAZAM. Sesuai untuk IOS, Android, Blackberry dan Nokia.












Download SHAZAM.

Kalau nak tahu info pasal lagu yang kita sedang dengar, kita cuma perlu buka application SAHZAM di handphone, tekan button tag dan halakan handphone dekat sumber lagu sedekat yang boleh. Nanti application ini akan search info berkenaan lagu tersebut.

Memang ohsem. Cuma masalahnya Mr SHAZAM ni tau lagu English saja. Kalau tag lagu melayu dia tak tahu, kalau lagu gazal atau zapin lagilah dia tak tahu.

11 comments:

AdaNaz87 said...

shazam ni kena sign up tak akak?

Iffah Afeefah said...

ooh lagu bi je ke

nk bm jugak hehe

teratak hati said...

memang best la..tapi lagu english je..

pena rozie said...

nak cuba la....

Anum said...

best2 jom download

nazirah said...

wah2 mcm2 application ek.. cci tk taw sgt sal .. ni .. sbb hp pn bese2 jee ngee ;)

IntaNBerliaN said...

XPNH TAU LAK ADA SHAZAM :-)

Mizz ErMa said...

wah, mmg ohsem habis..tp, itu ler pasal..ohsem2 pon, still ade kekurangan jgk kan..hik3,

Cik Lia Lomi said...

Lagu omputih sahaja ke tahu??? Masalahnya Lia tak minat sangat lagu omputih ni..

Mieya Atiera said...

Alaaaa.. lagu english je.

Cik Purple said...

eh.. betol ke kak? nt nak donlod jugak la.. hehe

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno