June 12, 2012

NAK BELI, TAPI

Assalamualaikum.....
Hari tu melawat MPH nak tengok-tengok dan beli-beli buku untuk Iffan dan Ian. Jumpa buku ni karya John Grisham, Theodore Boone : The Accused. Buku baru published. Baca sinopsis macam best. Berkenaan budak lelaki berumur 13 tahun, anak kepada lawyer, yang bercita-cita nak jadi lawyer. Sangat mahir dengan prociding di court room dan mampu menyelesaikan kes yang adult tak mampu nak selesaikan. Interesting.
Publisher biasanya suka keluarkan first print hard cover supaya buku tu boleh stand out from the rest of other book kat rak kedai buku tu. Buyer senang nampak. Other than that, boleh untung lebih sikit.
Itulah masalahnya sekarang ini. Setakat ini msred jumpa yang hard cover saja. Harga RM 54. Mahal jugaklah bagi msred. Kalau nak tunggu yang soft cover memang biasanya lambat lah keluar. And msred tak sudi nak bayar extra RM 15 to RM 20 for that extra size and extra weight. Worth it ke? Cerita sama saja hard cover ke soft cover ke.
Rasa nak babab orang tapi tak tahu nak babab siapa? Author ke? Publisher ke? Distributor ke? MPH ke? Eh, boleh ke salahkan MPH?
Note : Nak tunggu orang belikan. Orang, tolong belikan!!


13 comments:

Iffah Afeefah said...

iffah kalau da minat g beli jugak

xkire da

eintan nurfuzie said...

akalau cik en dah suka..mmg beli..sanggup pinjam dulu tau
jom join sini
http://www.nurfuzie.com/2012/06/pencarian-cik-en-dan-blog-entry-kita.html

pena rozie said...

mahal gak ek...

Cikpuan rara said...

suh cik abe blikan.

Cik Lia Lomi said...

Lia tak kira mahal ke idak kalau nak..heeeeeee, lagi-lagi bab buku..

nuyui a.k.a miss YUI said...

yui xleh nak belikan..hihi.

aizamia3 said...

dorang nak tarik perhatian pelanggan cenggitulah caranya.. nak tunggu yang soft cover dah tentu makan masa.. ;)

QueeN TerataI said...

SABAR JELA YER.. NAK BUAT CMNER... :)

IntaNBerliaN said...

buku yg hard cover ni cantik.. tp berat.. tu yg jd mslhnya.. hihii

LubLy said...

xyah la kak..dolod jerk..huhu

Boni JLL3 said...

kalau macam tu kena sabar lagi ler.. tunggu sampai yang murah punya keluar..hehehee

nazirah said...

huhu tu la kalau beza banyak wat pe.. nak beli yg mhl kan tp nk tgu yg murh skt lmbt lak kan huhu..

Nurrul said...

kalau dah minat 1000 ringgit pun mesti beli punya.. hehe :)

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno