June 12, 2012

NAEEMA IKAN BAKAR DI SHAH ALAM WALK

Assalamualaikum.....

Tengahari tadi lunch di Shah Alam Walk depan Hotel Quality. Kedai Naeema Ikan Bakar. Dekat saja dengan pejabat. 5 minutes walk. Dari last week nak try makan di sana tapi tak kesampaian. Hari ini baru dapat menjejakkan kaki dan menjamu selera kat sini.

The food was good. The staff quite friendly and the service was quite fast. Menu istimewa dia set nasi, air sirap atau teh o dan ikan bakar atau ikan masak asam pedas. Msred order set nasi dan ikan keli bakar. Ohsem. Msred bukan suka sangat makan ikan tapi ikan bakar sini memang sedap rasanya. Kuah asam pedas dia pun sedap. Empat bintang. Harga pun sangat berpatutan.


Tadi masa makan msred cerita kat office mate msred. Msred kalau makan ikan yang banyak tulang macam ikan parang dengan mak, mak msred akan asingkan tulang ikan dan bagi msred isi ikan saja. Kalau makan ikan dengan mr boyfriend, dia yang akan asingkan tulang untuk msred. Officemate msred cakap, ' Eeeee..... Mengadanya.'

Msred bukan mengadalah. Msred memang tak pandai makan ikan banyak tulang sebab tak penyabar macam mak dan mr boyfriend msred. Honest.

Mengada ke?

Note : Thanks to Ms Siti Nasliza yang telah mensuggestkan kedai ikan bakar ni kat msred.



30 comments:

Azura @ cik buaya said...

sedapnye lah!!! terliur tgok :)

Iffah Afeefah said...

sdp eh

kne try ni

Boni JLL3 said...

huwargh!!!!!!!!!!!!!!!!! sedapnya!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nyamuk Terbang said...

wah dh la feveret ikan bakar nie..terliur nya

:: Mrs.Eady :: said...

aaaaaaaaaaaaaaaaaa...terliur!

Citra NaniZam said...

ermmm.. tengok pon dah terliur kan.. dah lama tak mkn ikan bakar ni.. biasa en suami order stim limau jek..

teratak hati said...

Sedapnya..jauhnya shah alam..dulu ms duk shah alam blm ada kot kdai ni..mmg cm mngada la msred org lain kena asingkn tulang utk msred..hehe..tk ksah la kn..

FARAH deeb said...

Konpem ngade! Harhar! BTW ikan keli tu nampak sungguh gojes! Wajib masuk daam wishlist nak pegi ni! Hehe...
My latest Entry :)
JJCM: Le Chateau De Puah

pok amai-amai said...

Kl udah dikata sedap, haruslah cube. Heee~

auni shahira said...

aduhhh..sedapnya ikan bakar...

Mizz ErMa said...

itu bukan mengada, tapi itu manja..hik3, sy pulak memang xsuka makan ikan langsung..xtau ler nape..hm,

LubLy said...

lebly lgsg xreti mkn ikan kak..kah3!

maszull said...

assalamualaikum msred.....selamat menjamu selera yer...:)

nn lylyn said...

wah manja2 gitu =) bile lg kan kan...

sy dh follow awk..awk folow le sy =) tq

qasehraihan said...

nampak mcm menarik
harus dicuba jugak ni..hehe

mksih dtg blog saya..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Sedapnye...
terus terasa lapar..^^

Nurrul said...

Lapar perut nie..
nak cket.. :P

Eyma Achiek said...

Best kew kak ... Khamis lepas ader arep ajak makan kat cini tp x sempat nak ikut ... Mesti cuba nie ....

Wanieys said...

wani pun sama xsuka mkn ikan yg tulang banyak...selalunya husband yg asingkan tulang dgn isi hehe...bukan mngada la dh diorang yg rela nk buat cm tu kan hikhik...klu husband xder mmg wani xmkn dh ikan yg tulang banyak ni :))

Gen2Merah said...

amboiii.. menggiurkan.. saya lak yang mengada2 nak makan ikan sesedap ini.. ehe

sarah mohamad said...

Alahhh dekat je apesal tak perasan kedai ni, boleh try nanti balik ciast heeeee

MAY said...

agak mengade jugak la kan..hahaha....

next time kene try nnt klu g s.alam..erk.incik suami keje kat s.alam je....takut die plak mls g sane kan..

fazrulnoor said...

nak g makan sana..nnt msrd belanja bole?

Nyue said...

msred kita ngada2 gak..mr.FH yg suka asingkan tulang utk kita..heheheh
perghhh...nmpk sgt sedappp tuu

Bulan Syurga Firdausi said...

heee yup setuju memg sdp...

QueeN TerataI said...

pagi2 kalau hantar en. hubby ke opis confirm lalu kedai ni msred.. tp mmg blm pernah mkn lg kat situ.. :)

aizamia3 said...

sebab dari kecik mak dah biasakan..
macam anak2 ai.. kalau bab makan ketam mesti mintak ai keluarkan isinya.. (ai bukannya penyabar mana) tapi sebab anak2 kurelakan jua.. tapi tetap ajar camne nak makan sendiri, kalau dapat pakwe macam msred oklah.. kalau tak mesti dia kata ngada2.. huhuhu..

IntaNBerliaN said...

ikan keli ek.. fav sy tu :-)

aimie amalina said...

aduhai
sy ni dh la hntu ikan bakor
kecur air liur
huwaaaa
akak, jom pi sini lagi
hehehehhee

Hidayah Bach said...

dayah pun tak pandai makan ikan bertulang byk , tak pernah rasa itu adalah mengada bila orang tolong beri isi ikan sahaja kat kita.

terutamanya dari org yang kita sayang.

in fact rasa ia adalah antara moment2 yg romantic dgn dia..kan?

:D

(dan kita tau dia sayang kita)

mak...? alamak...
sumer mak sayang anak dan akan buat apa saja untuk anak...

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno