June 10, 2012

MADAGASCAR 3 : EUROPE'S MOST WANTED

Assalamualaikum......
Dah lama tunggu Madagascar 3 : Europe Most Wanted, ni keluar wayang. Tak sabar nak tengok. Tengok trailer pun dah teruja, mesti best cerita ni. Madagascar 3 ni mula ditayangkan di Malaysia 7 June, sesuai dengan cuti sekolah ni.
Bila msred tunjuk trailer Madagascar 3 kat Iffan, Ian dan Iman, memang dia orang suka sangat. Iffan dan Ian pun tak sabar nak tengok. Dah dia orang asik tanya msred, ' Mama, bila nak tengok kartun Lion tu?' beratus kali.

Alex, Marty, Gloria and Melman are still fighting to get home to their beloved Big Apple. Their journey takes them through Europe where they find the perfect cover: a traveling circus, which they reinvent - Madagascar style.
Semalam hari Sabtu, msred bawa Iffan dan Ian gi MBO Subang Parade. Beli dua tiket 3D untuk Couple Seat. Senang nak duduk tiga orang. Ini first time Iffan dan Ian tengok movie 3D, memang jakun sikit. Sebenarnya msred pun first time tengok movie 3D. Sama je jakunnya.
Msred memang puas hatilah tengok cerita Madagascar 3 ni. Ohsem sangat. Best, memang tergelaklah tengok. Iffan pun ketawa kikik sukahati. Kisah pasal persahabatan dan saling tolong menolong, moral klise yang sesuai sangat dengan budak-budak, termasuklah yang dewasa tapi perangai dan level pemikiran macam budak sekolah rendah. Msred paling suka dengan message lain yang cuba disampaikan, yang sedalam mana kita terjatuh, kita sentiasa boleh bangun semula. Mesti boleh selagi ada kemahuan.

#empatsetengahbintang @ sukasangat

18 comments:

Iffah Afeefah said...

eee xske tgk kartun

xtaw npe

Nyamuk Terbang said...

xmnat plak crta kartun

pena rozie said...

nak ajak sitwin g tengok la

Cik Anis said...

klaka la cite ni.. tgk promo pon dh klaka.. :D

Anis Athia said...

bila nak tengok ni..exam dah dekat...aigoo...

maszull said...

assalamualaikum msred...sesekali layan anak tengok wayang mcm ni best juga dah kebetulannya cuti sekolah ni kan...:)

Nurrul said...

err , dah lama tak tgok citer cartoon dekat wayang.. hewhew..

Cik Pulau said...

xpenah tengok 3D lg.. huuu~

Izara4eva™ said...

adik ara dok ckp nak tgk cite ni.. huhu

sarah mohamad said...

Saya dah tengok masa premier screening nuffnang hari tuu. Bukan budak je yang suka, orang tua pun bantai gelak jugak hehehe

MizzTina said...

kak, pd sy madagascar kali ni xbest.. xtau la nape..

Mummy Akmar said...

Saya ingat nak bawak anak saya yang kecil tu hujung minggu ni tengok citer Madagascar 3 ni. Tapi dia kecik lagi baru nak masuk 2 thaun saja.

By the way kawan..saya masih baru dalam blogging ni. Jemputlah ke blog saya seperti di bawah:
1) Blog ni tentang pengalaman saya selama 9 bulan tanpa suami. http://elqashrinqaisara.blogpspot.com
2) Blog ni banyak pre-loved item baby saya untuk di jual http://prelovedbabyqueen.blogspot.com

Singgah2lah and follow blog saya yer! Thanks

QueeN TerataI said...

nak bawa Ammar jugalah tgk cite nie.. dia tgk kat TV iklan pun dah excited

Darulamanku said...

salam.... memang lawak bangat katun tu.... tegang perut jugak la tengok... memang otak lawak la director madagascar.... terbaikkk....

Nyue said...

best erk akak?? xsuka tgk kartun kat pawagan...ahaha

Rawlins byRawlins said...

Ala!
Saya tak sempat gi tengok lagi!
Tak sabar dah nie!
Baca Entri nie

:: Mrs.Eady :: said...

aloooooooooooo tiket full last week!!

IntaNBerliaN said...

best ek cite ni.. rs cm nk tgk gak :-)

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno